Maxime (midden) direct na haar doelpunt.
Maxime (midden) direct na haar doelpunt. (Feyenoord Media)

Maxime Bennink scoort in historische klassieker Feyenoord - Ajax

ROTTERDAM/GROENLO - Voor volle tribunes op het nieuwe trainingscomplex werd zondag historie geschreven. De eerste klassieker in de geschiedenis van het professionele Nederlands vrouwenvoetbal: Feyenoord – Ajax. Ook in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen de fraaist denkbare affiche. In de basis bij Feyenoord Maxime Bennink uit Groenlo die afgelopen zomer van PEC Zwolle naar Rotterdam Zuid verhuisde.

Door Henri Walterbos

Feyenoord speelde zoals haar mannelijke collega’s in De Kuip; vol passie en energie. Na een snelle 1-0 was het Maxime die vrij voor de goal staand in de 37ste minuut de 2-0 aan liet tekenen. Haar eerste doelpunt. Tegen een ieders verwachting in wint Feyenoord met 4-1. De euforie is groot. Enkele uren na de wedstrijd is ze telefonisch even niet bereikbaar. “We hebben een klein feestje, haha,” appt ze die middag.

Een dag later geniet ze nog steeds en kijkt ze terug. “Het was een andere week dan dat het normaal is. Binnen de club ging het er al de gehele tijd over. We hebben gewoon getraind maar je voelde aan alles dat het anders was. Ook op de wedstrijddag. Je voelt toch meer spanning dan bij andere wedstrijden. Toen we het veld opgingen veel rook en veel supporters. Heel speciaal en heel leuk.” 

Bestempelde iedereen Ajax vooraf als favoriet, toch liep het anders. “We wilden allemaal keihard werken en dan zouden we wel zien. We hoopten op een snel doelpunt. Dat gebeurde. Dat gaf veel vertrouwen, dat werd alleen maar meer na de 2-0,” vertelt de doelpuntenmaakster zelf. “Dat is hartstikke leuk natuurlijk, maar die moest ik ook wel maken. Het was een intikkertje,” lacht ze. “Het is mijn eerste goal voor Feyenoord, en dan ook nog eens in de klassieker. Leuker kun je niet hebben. En dan winnen met 4-1, echt top. Het liep goed, misschien niet met het mooiste voetbal, maar we waren wel een team. Ik heb met een team nog nooit zo’n teamgevoel gehad zoals nu. Ook met de staf. Dat is in zo’n korte termijn best wel bijzonder. Dat moet onze kracht zijn en tot nu toe gaat dat heel goed. De support hier is ook groot. De club zelf is ook een hele warme club, ze vragen altijd naar je. Het is zo’n mooie club. Ik was altijd al voor Feyenoord maar nu mag ik het zelf ook meemaken als speelster. Iedereen is positief.” 

Voorafgaand aan het seizoen werd er geen verwachtingspatroon uitgesproken. “Zo staan we er nog steeds in. We willen dit vasthouden en dan zien we wel waar we eindigen.” Maandagavond de uitwedstrijd tegen de koploper, PEC Zwolle, haar oude club. “Wel apart, maar wel leuk. Zij doen het goed en wij doen het goed. Het wordt een interessante wedstrijd, in het stadion van PEC.”

Ook bij Grol, de club waar ze begon, is de trots groot. Alle reden. Spelers met een Grol-verleden, uitkomend bij BVO’s oogsten op dit moment volop lof. Daan Rots in de hoofdmacht van FC Twente, waar hij inmiddels een basisplaats heeft en al twee keer scoorde. Bij FC Twente Vrouwen debuteerde Sophie te Brake afgelopen weekend. “Dat is hartstikke leuk. Komen we elkaar misschien nog wel tegen als we tegen elkaar moeten.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden