<p>Vlnr: Joke Meulenbeek, Paul Klein Gunnewiek en Anny Scharenborg. Foto: Theo Huijskes</p>

Vlnr: Joke Meulenbeek, Paul Klein Gunnewiek en Anny Scharenborg. Foto: Theo Huijskes

Inspirerende expositie in Stadsboerderij Grolle

Met gevarieerde en kleurrijke kunst van eigen bodem

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het vrijwilligerscorps van de Stadsboerderij Grolle is er weer helemaal klaar voor, het eerste seizoengedeelte tot en met 31 mei 2022 kan van start. Kunstliefhebbers kunnen daarbij in de maanden oktober en november genieten van kunst van eigen bodem. Lokale kunstenaars Joke Meulenbeek, Anny Scharenborg en Paul Klein Gunnewiek zorgen samen voor een afwisselende, inspirerende en kleurrijke expositie die bestaat uit een pallet aan beelden, sculpturen en schilderijen. Alle onderdelen hebben een eigen textuur waarin de hand van de kunstenaar te herkennen is.

Abstract, figuratief en kleurrijk
Joke Meulenbeek uit Groenlo heeft sedert jaar en dag een passie voor schilderen. Op de Vrije Academie in Roermond maakte zij zich de techniek van het werken met olieverf eigen om zich vervolgens te verdiepen in het schilderen van stillevens. De afgelopen decennia heeft haar werk veel verandering en ontwikkeling doorgemaakt, waarbij zij steeds op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging, waarmee zij kan experimenteren. Op dit moment schildert Joke alleen met acrylverf en maakt zij zowel figuratieve als abstracte werken om daarbij felle kleuren toe te passen. Vermeldenswaardig is dat Joke inmiddels al 15 jaar een doorlopende expositie heeft in verpleeghuis Den Es en verzorgingshuis De Bettekamp in Varsseveld. Om daarnaast ook nog eens exposeren in Galerij Wij in Groenlo en schilderlessen te geven.

Asjakunst
Anny Scharenborg uit Groenlos is al jaren achtereen op het creatieve vlak actief en heeft zich daarbij de afgelopen 10 jaar vooral toegelegd op schilderen. Zij is autodidact, hetgeen betekent dat zij zich door zelfstudie en los van begeleiding de technieken van het schilderen eigen heeft gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een breed scala aan schilderijen, ieder met een eigen karakter. Een belangrijk doel voor Anny is dat mensen in één oogopslag naar haar schilderijen worden toegetrokken, maar nog belangrijker vindt zij het effect dat haar werken op mensen hebben. Anny streeft ernaar om mensen met haar schilderijen blij te maken. Ze werkt met name met acrylverf en ze vat haar werk samen onder de titel Asjakunst.

Steen in beeld
Paul Klein Gunnewiek uit Lichtenvoorde, van beroep restauratiemetselaar en steenhouwer, heeft als hobby het maken van onder andere beelden, sculpturen en gevelstenen. Hij werkt voornamelijk met marmer, Belgisch en Iers hardsteen. Paul haalt al zijn inspiratie uit de actualiteit, zoals de coronacrisis, het milieu, maar ook de dierenwereld. Hij streeft in zijn werk zoveel mogelijk originaliteit na. Ook kan hij door alledaagse vormen of voorwerpen geboeid raken, zoals een hele simpele knoop in een touw of een lus. Maar deze kunstenaar gaat ook emotioneel beladen onderwerpen niet uit de weg. Zo heeft hij een sculptuur gemaakt dat verwijst naar kamp Westerborg in de Tweede Wereldoorlog. En verder is Paul een nieuwe uitdaging aangegaan, te weten het creëren van handen uit steen.

De expositie is gedurende de maanden oktober en november te bezoeken op dinsdag tot en met zaterdag in de Stadsboerderij Grolle, Notenboomstraat 15 te Groenlo. De openingstijden zijn van 1 juni tot 1 november van 11.00 uur tot 16.30 uur en van 1 november tot 1 juni van 12.00 uur tot 16.30 uur. Zie voor meer informatie www.stadsboerderijgrolle.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden