Wie worden de opvolgers van prins Edwin II (rechts) en adjudant Robby (links)? Foto: Theo Huijskes
Wie worden de opvolgers van prins Edwin II (rechts) en adjudant Robby (links)? Foto: Theo Huijskes

Jongeren doen CV De Knunnekes nieuw leven inblazen

Grolse carnavalsclub bloeit als nooit tevoren

Door Theo Huijskes

GROENLO - Ook in deze nog altijd onzekere tijden weten de De Knunnekes op een tot de verbeelding sprekende wijze aan de weg te timmeren. Dit werd nog eens duidelijk tijdens de afgelopen vrijdagavond gehouden algemene ledenvergadering in de bomvolle Taveerne van City Lido. Een bijeenkomst die ditmaal naast het alom omarmde ontmoetingsaspect in het teken stond van de binnenkomst en tegelijkertijd de benoeming van een groot aantal jongeren tot lid, tevens versterking van de club. In dit geval een nog altijd groeiende carnavalsfamilie die zich met veel jeugdig elan opmaakt voor de campagne 2021-2022.

Deze keer onder voorzitterschap van rentmeester Martin Geessinck werd er een ‘elf’ punten tellende agenda afgewerkt, waarbij aan het begin van de vergadering op gepaste wijze stil werd gestaan bij het -sinds de laatstgehouden alv- overlijden van Jan Ankoné, Henk Porskamp en Jan Rondeel, die naast vele andere clubbemoeienissen tevens stadsprins waren in respectievelijk 1977, 1980 en 1986. Daarnaast werd er aandacht besteed aan de huidige carnavalsleiders, te weten prins Edwin II (Reukers) en adjudant Robby (Reukers), die als het 57ste prinsenpaar de geschiedenisboeken van CV De Knunnekes ingaan als het eerste duo dat niet één, maar twee jaar heeft mogen regeren over de carnavalsveste Grolle.

Vrouwelijke leden worden spontaan welkom geheten
Naast de behandeling van onder andere verslagen van secretaris Peter Huisman en in het bijzonder de diverse financiële verslagen van penningmeester Peter Nales, waarbij laatstgenoemde niet alleen terechte waardering kreeg toegekend van de kascommissie, maar ook van de alv zelf, ging er veel en terechte aandacht uit naar de binnenkomst van nieuwe jeugdige leden. Een bijna oorverdovende ovatie was er daarbij voor de dames, Meg Nijenhuis, Lorin Walterbos en Anoek Beerten, die na voorheen de dames Jo Moormann en Marian ten Barge voor frisse, vrouwelijke inbreng gaan zorgen. Naast dit drietal wordt de jeugdcommissie verder versterkt met de nieuwe leden Menno Huisman, Wout Walterbos, Maarten Wolters en Luuk Ottink en neemt Remco Brockötter in deze commissie de voorzitterstaak van Christian Reinders over. Verder wordt in de optochtcommissie Mario Nieuwenhuis opgevolgd door Mark Baten en is Thijs van der Heijden toegetreden als lid van dezelfde commissie. Verder zijn in de Raad van Elf Colin Meulenbeek en Tycho Klein Tuente de opvolgers van Remco Wolters en Charles Koppelman. Vanwege hun staat van dienst werden Remco Wolters, Charles Koppelman, Mario Nieuwenhuis en Christian Reinders opgenomen in de Eregarde van CV De Knunnekes.

Een carnavalscampagne met alleen maar hoogtepunten 
Ondanks de nog steeds opgelegde beperkingen als gevolg van de coronacrisis, ziet het bestuur van CV De Knunnekes de naaste toekomst met vertrouwen tegemoet. Zo wordt het nieuwe carnavalsjaar op ‘de elfde van de elfde’ in Brouwhuys De Lange Gang op feestelijke wijze opengeschoten. Verder is de voorverkoop van de toegangskaarten, voor de in totaal maar liefst zes geplande pronkzittingen dan wel buutavonden in januari 2022 in City Lido, gepland op vrijdag 26 november voor de Knunnekes- en Kapstokleden en op vrijdag 3 december voor de vrije verkoop in Café De Kroon (Frielink). Daarnaast zijn op vrijdag 10 december in City Lido alle ogen gericht op de onthulling van het nieuwe (58ste) prinsenpaar van de Groenlose carnavalsclub. Ook werd meegedeeld dat de kleurrijke special ’t Knunneke aan het eind van dit jaar weer huis aan huis in Groenlo wordt bezorgd. Om af te sluiten met het verzoek aan alle Grolse carnavalisten van jong tot oud om nu al de nodige voorbereidingen te treffen voor het carnavalsfestijn zelf in 2022 in Groenlo, dat plaatsvindt van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden