Kruising Barkenkamp wordt aangepast

Kruising Barkenkamp wordt aangepast

Komst sporthal vereist betere verkeers-veiligheid

GROENLO - Met de komst van de nieuwe sporthal bij Marianum moet ook de verkeersveiligheid worden aangepast. De gemeente wil de overlast voor direct omwonenden beperken en een verkeersveilige ontsluiting creëren door het stroomlijnen en ontvlechten van het verkeer. De ontsluiting van het te ontwikkelen gebied gaat plaatsvinden op de Barkenkamp.

Door Kyra Broshuis 

Het ontwerp van de toekomstige verkeerssituatie is onlangs besproken met de direct omwonenden. De situatie gaat er als volgt uitzien: Fietsers die komen vanuit de Bevrijdingslaan maken de oversteek direct bij het kruispunt op de Barkenkamp. De voetgangers maken gebruik van de oversteek rechts van het kruispunt. Om de voetgangers een veilige oversteek te bieden, is ervoor gekozen de oversteek iets verder van het kruispunt af te leggen. Zo heeft het oprijdend verkeer vanuit de Buitenschans/sporthal beter zicht op de voetgangers. Bovendien is een voetgangerskruispunt dichterbij het kruispunt niet mogelijk in verband met de benodigde overrijdbare middengeleider. De locatie van de oversteek is zo gepositioneerd dat de benodigde verlaagde banden niet op de plek van de in- en uitstap van de bus komen. 

Een deel van Buitenschans, gelegen tussen de Barkenkamp het eerstvolgende T-kruispunt met de Buitenschans (een lengte van ongeveer 20 meter) wordt aan de openbaarheid onttrokken. Het onttrekken aan de openbaarheid van een (gedeelte van een) openbare weg is een bevoegdheid van de gemeenteraad. De raad moet hier nog over beslissen. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden