<p>Ieder kind heeft recht op een cadeautje van Sinterklaas. Daarom is er de Sint Cadeau Service. Foto ter illustratie (Jorieke Philippi)</p>

Ieder kind heeft recht op een cadeautje van Sinterklaas. Daarom is er de Sint Cadeau Service. Foto ter illustratie (Jorieke Philippi)

Sinterklaas Cadeautjes Service verrast kinderen minderbedeelden

‘Ieder kind heeft recht op een cadeautje van de Sint’

OOST GELRE - Naar de maand december wordt niet door iedereen reikhalzend uitgekeken. Eenvoudigweg omdat de financiële middelen ontbreken om er de feestmaand van te maken zoals de laatste maand van het jaar vooral te boek staat. Een krappe beurs is er vaak de reden van dat kleine kinderen soms helaas pijnlijk verstoken blijven van een Sinterklaascadeautje, slapeloze nachten en stress van ouders/verzorgers ten spijt. 

Om kinderen van minder draagkrachtigen ook blij te kunnen maken, is er dit jaar de ‘Sinterklaas Cadeautjes Service’ in het leven geroepen. Dit als opvolger van de Pietenbrigade die vanwege de coronamaatregelen haar taken niet uit kan voeren zoals aanvankelijk bedacht. De opzet blijft hetzelfde. “In 2016 hebben we de Pietenbrigade in het leven geroepen met als doel gezinnen die weinig te besteden hebben de mogelijkheid te bieden om een gratis pietenbezoek te bestellen, inclusief wat lekkers en een cadeau voor kinderen tot en met 8 jaar. Mede mogelijk gemaakt door Scouting Groenlo door het belangeloos uitlenen van pakken en toebehoren. Vanwege corona is een huisbezoek zoals wij doen wederom niet mogelijk dit jaar. Vandaar dit jaar dezelfde opzet als vorig jaar, ‘De Sinterklaas cadeautjes service’”, zo laat de organisatie weten.

Samenwerking
Net als afgelopen jaren is de actie ook dit jaar een samenwerking tussen Mazzel Jongerenwerk en de SolSisters. De SolSisters doneren wederom een bedrag van €1000,- voor deze actie. In de voedselpakketten die de Voedselbank Oost Achterhoek in de gemeente Oost Gelre bezorgt komt een flyer waarin de actie uitgelegd wordt, compleet met een mogelijkheid tot opgave. Ook vanuit de gemeente worden mensen aangeschreven die ervoor in aanmerking komen.

Talie Wijlens van Mazzel is blij dat de succesvolle actie ondanks de maatregelen een vervolg krijgt: “De reacties zijn ieder jaar weer zeer positief. Ieder kind heeft recht op Sinterklaas en we weten van de Sociale Dienst Oost Achterhoek dat het hard nodig is. Er zijn meer kinderen die hiervoor in aanmerking komen dan wij gedacht hadden. Het zijn echt leuke cadeautjes die de kinderen krijgen, die ingekocht worden bij Post Warenhuis in Groenlo.”

“De actie is enkel bedoeld voor kinderen in Oost Gelre en bedoeld voor mensen met een kleine beurs. Dat gaat ieder jaar best wel goed. Je hoeft niet per se een uitkering te hebben. Het is ook voor werkende armen die geen mogelijkheid zien cadeautjes te kopen voor hun kinderen. We doen het in goed vertrouwen en gaan er niet vanuit dat mensen misbruik maken van de situatie,” is Talie vol vertrouwen. 

Aanmelden voor de Sinterklaas Cadeautjes Service kan door middel van een mail te sturen naar Talie@alsjemazzelhebt.nl of bellen naar 06-10 91 02 60. In de mail graag de volgende info: naam/namen van het kind/de kinderen, leeftijd, geslacht, adres en de woonplaats. Aanmelden kan tot en met donderdag 25 november 20.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden