Een aanval van GVV Eilermark op het doel van Grol. Foto: Theo Huijskes
Een aanval van GVV Eilermark op het doel van Grol. Foto: Theo Huijskes

Grol doet goede zaken in de tweede klasse J KNVB

Grol 1 - GVV Eilermark 1 3-2 

Door Theo Huijskes

GROENLO - Grol heeft afgelopen zondag zichzelf een grote dienst bewezen. In een vanaf de start enerverende wedstrijd wist de Grolequipe een verdiende 3-2 overwinning te behalen op de nummer 2 van de ranglijst in de tweede klasse J van de KNVB: GVV Eilermark. Tijdens een bijzonder spectaculair duel vond het meest tot de verbeelding sprekende moment plaats in de 82ste minuut van de wedstrijd. Het was Wouter Rexwinkel, in de diepte gelanceerd door de uitstekend voetballende Titus Hoffman, die na een weergaloze spurt een schitterende goal scoorde en daarmee voor Grol de zege op de Glanerbrugse gelegenheidsformatie veiligstelde. Tegelijkertijd hief Rexwinkel in gedachten beide handen ten hemel om deze voor de overwinning zorgende treffer te delen met zijn een jaar eerder overleden moeder. Een bijzonder indrukwekkend moment.

Titus Hoffman ‘Man of the match’
Vanaf de aftrap bleken beide partijen aan elkaar gewaagd. Het eerste doelpunt viel aan Grol-zijde; via Siebe Lantink die middenvelder Titus Hoffman in de diepte aanspeelde, waarna laatstgenoemde de openingstreffer voor zijn rekening nam. Een doelpunt dat niet alleen de basis legde voor een glansrol van Hoffman, maar waarbij tevens aan het licht kwam dat hij voetbaltechnisch gezien meer in zijn mars heeft dan zijn vader: de voormalige Grolspits Michel Hoffman. De wedstrijd werd vervolgens bepaald door twee gelijkwaardige ploegen met aan de zijde van Eilermark in de persoon van doelman Daylan Kuipers een meer dan talentvolle sluitpost, die het meevoetballen tot één van zijn sterkste wapens mag rekenen. En daarnaast niet te vergeten spits Boy Strijker, topscorer in de tweede klasse J, als een doorlopende stoorzender voor de verdediging van Grol. Desondanks was het Grol dat na het doelpunt van Hoffman de voorsprong verder uitbreidde dankzij de door scheidsrechter Buurman toegepaste voordeelregel, waarbij Luc Berentsen na een overtreding op Tycho Riteco scoorde: 2-0.         

Opportunistisch GVV Eilermark
Vanaf de aftrap in de tweede helft trok GVV Eilermark behoorlijk van leer. Grol wist daarbij, bij vlagen met kunst- en vliegwerk, tegendoelpunten te voorkomen. Toch was het in de 62ste minuut raak toen in een scrimmage in het doelgebied van Grol Marwan Belfassi een tegendoelpunt wist te forceren. Na een spetter op de lat, na een rush van de wederom goed spelende Tiem Rots, was het in de 73ste minuut Dayiem Hayta die de 2-2 op het scorebord liet noteren. Een moment dat angst en beven teweegbracht in het Grolkamp, maar zoals vermeld overwonnen werd met het door Wouter Rexwinkel in de 82ste minuut gescoorde doelpunt. Tevens een treffer die aan de zijde van Eilermark voor veel tumult zorgde. Dit had zelfs een rode kaart tot gevolg voor Ferdi Kocoz, die de scheidsrechter met niet door de beugel kunnende aantijgingen bejegend zou hebben. De aftocht van de weggestuurde Kocoz ging gepaard met het maken van allerlei opmerkingen en het schoppen tegen de omheining op het sportpark Den Elshof. Maar in de stand kwam, ondanks 10 minuten blessuretijd, geen wijziging meer. Grol won verdiend met 3-2!

Zondag 28 november speelt Grol 1 uit tegen NEO uit Borne. Aanvang 14.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden