Op de eerste rij bij De Slag om Grolle. Foto: AchterhoekFoto/Henk Oltvoort
Op de eerste rij bij De Slag om Grolle. Foto: AchterhoekFoto/Henk Oltvoort

Achterhoek Foto zoekt versterking

Algemeen

ACHTERHOEK - Bij evenementen zie je ze regelmatig lopen, met een of soms ook meerdere camera’s om de nek; de fotografen van Achterhoekfoto.nl. Het platform is gelieerd aan Achterhoek Nieuws en is een plek waar hobbyfotografen hun foto’s delen van evenementen die zich in de Achterhoek afspelen. De organisatie kan in sommige delen van het werkgebied wel wat versterking gebruiken. Of zoals redacteur en fotograaf van Achterhoek Foto het verwoordt: “In sommige gebieden zijn er weinig of geen fotografen. Dat is jammer, want willen graag de vele leuke evenementen die in de Achterhoek worden gehouden in beeld brengen.”

Het gaat met name om de gemeenten Montferland, Berkelland (en met name Eibergen-Neede), Aalten en Oost Gelre (vooral het Groenlose deel). Mensen die het leuk lijkt om regelmatig met de camera in de aanslag een evenement te bezoeken om een fotoverslag te maken, mogen zich melden via info@achterhoekfoto.nl.

Henk Oltvoort legt kort uit wat er wordt verwacht van de fotograaf. “We maken series van maximaal honderd foto’s, die samen iets moeten zeggen over - de activiteit. Bijvoorbeeld hoe druk bezocht was het evenement; de vrijwilligers die er aan het werk zijn; een paar mooie details, bijvoorbeeld van de aankleding van het evenement of een bijzonder uitgedoste bezoeker; een paar overzichtsfoto’s van het terrein en wellicht nog een actiefoto van een activiteit”, somt de fotograaf wat mogelijkheden op. “Het gaat dus niet per se om geweldig artistieke foto’s, maar meer om het verhaal. Vertellen met foto’s wat er gebeurt op dat moment.”

Oltvoort geeft een voorbeeld, gevraagd naar zijn mooiste foto’s, om deze oproep te illustreren. “De mooiste foto vind ik misschien wel die tijdens de Lochemse Keidagen – een moeder die haar kind een stukje van haar ijsje geeft en een muzikant van een dweilorkest, die dat ziet gebeuren en die daar op inspeelt. Ik zit op een stoepje voor een huis en tafereel speelt zich voor mijn ogen af; een leuk sfeerbeeld”, vindt hij. “Je doet het als fotograaf van Achterhoek Foto natuurlijk om een indruk te geven van de sfeer op een evenement. En inderdaad, mag je dan soms op een bijzondere plek komen. Bijvoorbeeld, zoals bij een foto van een artiest, dichtbij of zelfs op het podium of achter de coulissen.”

info@achterhoekfoto.nl

Een engel uit 'kroamschudden in Mariaparochie', gespeeld door het Gelselaars toneel in het Galgenveld in Borculo. Foto: AchterhoekFoto
Ilse de Lange tijdens Huntenpop in Ulft. Foto: AchterhoekFoto/Henk Oltvoort
Een tafereel tijdens de Lochemse keidagen; een moeder die haar kind een stukje van haar ijsje geeft  en een muzikant van een dweilorkest die daar op inspeelt. Foto: AchterhoekFoto/Henk Oltvoort

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids