Foto:

Op papier

  Column

Op papier

De horeca krijgt het toch maar voor de - vaak niet meer al te gevulde - kiezen. Mogen er eindelijk voetbalwedstrijden worden vertoond, ligt Oranje eruit, terwijl wij op papier beter waren. En de discotheken usw. mochten vanaf afgelopen zaterdag weer open. Zelfs zonder mondkapjes en anderhalve meter, maar dan met toegangsbewijzen, zoals een negatief testbewijs.

Nou, dat werd ook voor Oost Gelre en Groot-Beltrum een groot succes. De Stichting Open Nederland - een van de achterkamertjesinstellingen van minister van goochelzaken Hugo de Jonge - heeft het monopolie op testen voor toegang, maar maakte er zoals verwacht een grote puinhoop van. Te weinig capaciteit, uitslagen die te lang op zich lieten wachten, onbereikbaarheid, een computersysteem dat gehackt werd. Wat wel stout is van die hackers hoor, begrijp me niet verkeerd.

Daardoor moest ook de langverwachte heropening van City Lido in Groenlo op het laatste moment geannuleerd worden. Dat heel veel mensen wel op tijd een toegangsbewijs hadden, jammer dan. Ach, die toegangstesten zijn toch gratis, verweerde de gemeentelijke overheid zich nog. Klopt, maar bijvoorbeeld de reizen naar de geselecteerde locaties van de monopolisten van Testen voor Toegang niet.
Mensen die nog niet gevaccineerd zijn en alsnog willen, moeten binnenkort trouwens verder reizen, want de Oost Gelrese GGD-priklocatie in de Hamalandhal gaat dicht. Mensen kunnen daar dan weer gaan sporten, mooi natuurlijk en waarschijnlijk iets dat echt aantoonbaar gezond is.

Wat ook gezond is, is minder alcohol drinken. En om dat te stimuleren heeft de Rijksbetuttelheid besloten om vanaf 1 juli al te scherpe aanbiedingen met bijvoorbeeld bier te verbieden. Maximaal 25% korting. Dus wat gaat er gebeuren: in plaats van één keer per twee weken 50% korting op een biermerk, nu elke week 25% korting. De marketingmensen van de grootgrutters hebben dat waarschijnlijk al bedacht (zelfs zonder dit gelezen te hebben) en de overheid is over een tijdje weer teleurgesteld dat de maatregel niet heeft gezorgd voor minder gezuip. En op papier leek het nog wel zo mooi.

Maar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat toezien op de wet in de detailhandel, waaronder online verkoop. Nou, als dat net zo streng gaat als de controle op mestfraude dan zou ik als detailhandelaar daar niet van wakker liggen. Ik zou er eerder van wakker liggen dat je al die oranje dingen niet meer kwijt wordt.
Het beste kun je helemaal niet wakker liggen. Doe ik ook nooit. Ik mopper wat van me af op papier en slaap als een roos of een andere bloem (ik slaap erg biodivers).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden