Wie worden de opvolgers van Prins Edwin II en Adjudant Robby van CV De Knunnekes in Groenlo? Foto: Theo Huijskes
Wie worden de opvolgers van Prins Edwin II en Adjudant Robby van CV De Knunnekes in Groenlo? Foto: Theo Huijskes

Carnaval 2022 bij De Knunnekes met Drie Dolle Dagen

Cultuur

Onthulling nieuwe hoogheden op zondag 27 februari

Door Theo Huijskes

GROENLO - Na onderling overleg met de gemeente Oost Gelre, alsmede met de plaatselijke horeca in Groenlo, heeft het algemeen bestuur van CV De Knunnekes besloten om carnaval 2022 te vieren in de vorm van een driedaags festijn en dat onder het mom van ‘Drie Dolle Dagen’. Een en ander op zondag 27, maandag 28 februari en dinsdag 1 maart. Daarnaast gaat het programma voor de jongste jeugd reeds van start op zaterdag 26 februari. Dit is het gevolg van het door het kabinet genomen besluit met betrekking tot de coronaversoepelingen. Het Knunnekes-bestuur is van mening dat de voorbereidingstijd te kort is om het traditionele programma ten uitvoer te brengen. Zo was er reeds in een vroeg stadium een streep getrokken door de carnavalsoptocht op de zondagmiddag, al jaren achtereen het absolute hoogtepunt van het meerdaagse festijn. 

De coronapandemie heeft er wel voor gezorgd dat zich in de bijna 60-jarige geschiedenis van de Groenlose carnavalsvereniging een unieke situatie voordoet. Zo werd het tot op heden laatste, in dit geval 57ste prinsenpaar, onthuld op 15 november 2019. Het gevolg hiervan is dat de op die datum gepresenteerde hoogheden -Prins Edwin II en Adjudant Robby oftewel de gebroeders Reukers- met ruim 27 maanden de carnavalsboeken ingaan als het langst zittende prinsenpaar. Dit betekent niet dat de nieuwe hoogheden na carnaval 2022 door het leven zullen gaan als het prinsenpaar met de kortste regeerperiode. Zij zullen namelijk ook in het carnavalsjaar 2022-2023 de scepter zwaaien over het carnavalsgekke Grolle! Maar allereerst zullen de nieuwe, in de startblokken staande hoogheden op zondag 27 februari aanstaande en dat ’s morgens om elf minuten over elf in het carnavalshoes City Lido aan het carnavaleske publiek worden gepresenteerd.

Drie Dolle Dagen
President Maarten Kooiker van CV De Knunnekes is helemaal in zijn nopjes met het in een recordtijd in elkaar gezette programma. “Bijna alle horecabedrijven in Groenlo zetten hun deuren wagenwijd open, hetgeen voor ons als toonaangevende carnavalsclub van geheel Oost-Nederland het sein is om te gaan voor de ouderwetse, inmiddels traditionele DDD, te weten Drie Dolle Dagen! De onthulling van de nieuwe carnavalsleiders op de zondagmorgen betekent tevens de start van Carnavalszondag, Rosenmontag en Tulpendinsdag. Carnaval 2022 zal daarom met name in het teken staan van drie dagen dweilen in de verschillende café’s en door de straten in de hopelijk kleurrijk versierde Grolse binnenstad. Het kan niet anders dan dat het na al die vervelende coronaperikelen één groot feest wordt, waar iedereen van jong tot oud naar uitkijkt!”

Prinsenbal toegankelijk voor vijfhonderd bezoekers
Bij dit alles moet wel worden aangetekend dat het Prinsenbal op de zondag volgens de richtlijnen mag worden bijgewoond door maximaal 500 bezoekers. “Om belangstellenden niet aan de deur teleur te hoeven stellen, gaan wij een online, openbare kaartverkoop organiseren. Leden (en partners) van CV De Knunnekes krijgen vóór de start van deze openbare verkoop de kans om een plek te reserveren. De start van de openbare verkoop vindt plaats op maandag 21 februari. Daarnaast gaan wij op Carnavalszondag een livestream verzorgen vanuit City Lido, zodat belangstellenden de mogelijkheid hebben om elders (in andere horecagelegenheden of thuis) de onthulling van de nieuwe hoogheden te volgen. Meer info volgt via de social media-kanalen van CV De Knunnekes. Overigens vindt tegelijkertijd vanaf 11.00 uur ’s morgens in De Mattelier het gezinscarnaval plaats. Ook hier zal de onthulling van het nieuwe prinsenpaar, alsmede alle overige carnavalsactiviteiten in City Lido op een groot scherm zijn te volgen.”

Ook bij CV De Knunnekes heeft de jeugd de toekomst!
Dat bij de Groenlose carnavalsclub de jeugd te allen tijde centraal staat, is alom bekend. Zo ook tijdens het door corona aangepaste carnavalsfestijn van 2022. Naast de te ontplooien activiteiten in CC De Mattelier, met onder andere het op de zaterdagmiddag te organiseren kindercarnaval, staan er voor dit jaar bingofestijnen, alsmede optredens -en dat zoveel mogelijk in de buitenlucht- van dweilorkesten op het programma. President Maarten Kooiker daarover: “Het is zeker in de huidige tijd onze bedoeling om zoveel mogelijk gekkigheid te organiseren voor jong en oud. En daarbij zal zowel op Rosenmontag als op Tulpendinsdag de ditmaal unieke ‘Grolsch-carnavalspins’ bekend worden gemaakt.”

Wat verder dit jaar in het Grolse carnavalsstadje gewoon doorgaat, zijn het Teenage Carnaval op de zaterdagavond in CC De Mattelier, alsmede het Tönnekes Carnaval, eveneens op dezelfde zaterdagavond. Deze activiteit vindt plaats in Disco Dancing De Pauw. In deze horecalokaliteit wordt vanaf acht uur ’s avonds een gevarieerd programma georganiseerd voor jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar, waarbij diverse dj’s voor de muzikale en vocale omlijsting zullen zorgen. De entree is gratis, waarbij ook hier de aantekening geldt dat er maximaal 500 bezoekers kunnen worden toegelaten.

Vanwege de goede samenwerking tussen enerzijds de Grolse horeca en anderzijds CV De Knunnekes, is er ook deze keer weer gezorgd voor een gezamenlijke carnavalsmunt. Ideaal voor bijvoorbeeld de fanatieke dweiler. Een munt kost € 2,75.

Wordt vervolgd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids