De pas geeft de bezoekers van de grensregio een beter en breder beeld.

De pas geeft de bezoekers van de grensregio een beter en breder beeld.

Gren(z)spas(s) voor toeristen aan beide zijden van de grens

Cultuur

OOST GELRE - Een Gren(z)spas(s) die bezoekers van de regio een breder beeld geeft van alle mogelijkheden. Dat is in het kort de uitkomst van een onderzoek naar verregaande grensoverschrijdende samenwerking op toeristisch gebied. Het initiatief voor het onderzoek komt van Saxion Hogeschool en de Grenzhoppers. Alle gemeenten in de regio Achterhoek en de Kreis Borken, Provincie Gelderland en de Euregio hebben financieel bijgedragen aan de uitvoering van het onderzoek.

Door Kyra Broshuis

Een hybride oplossing
Bernou Wagenaar, beleidsmedewerker toerisme en internationale samenwerking bij de gemeente Oost Gelre, vertelt: “We willen graag de informatie voor de toeristen én de inwoners van de grensstreek in een Gren(z)spas(s) of Grens(z)-App aanbieden. Het totale aanbod van ondernemers, culturele instellingen, detailhandel en evenementen moet daarin naar voren komen. Om een goed beeld te krijgen van de wensen hebben we 195 particulieren en bedrijven aan weerszijden van de grens geïnterviewd. Daarnaast zijn er door experts interviews gehouden met belangrijke toeristische organisaties zoals Achterhoek Toerisme, Münsterland EV en Stadtmarketing Bocholt en Borken.”

Grens speelt geen rol meer
Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek is in eerste instantie gekozen voor een Gren(z)spas(s) in hardcopy vorm. Bezoekers en toeristen kunnen met hun pasje gebruik maken van aantrekkelijke activiteiten en aanbiedingen. Het doel van deze pas is het om bezoekers van de grensregio een breder beeld te geven van de mogelijkheden die er zijn. Daarbij is het de bedoeling dat de grens geen enkele beperkende factor speelt, omdat de aanbiedingen aan beide kanten van de grens worden aangeboden.

De Gren(z)spas(s) is mogelijk een tussenoplossing, totdat een digitale Grensz-App gelanceerd wordt. “Maar wellicht kiezen we ook voor een hybride vorm tussen een Pas(s) en een App. Dat zie je ook veel in de toeristische gebieden in het buitenland”, licht Wagenaar toe, “we verwachten dat bezoekers van de regio met deze pas makkelijker bewegen en een veelzijdiger verblijf ervaren. We hebben heel veel te bieden in deze regio én over de grens, het is goed dat dat nu samengebracht wordt.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant