Prins Bas I (zittend) en Adjudant Koen. Foto: PR

Prins Bas I (zittend) en Adjudant Koen. Foto: PR

Gebroeders Bas en Koen Klein Tuente regeren over CV De Knunnekes

Cultuur

Grols carnavalsfestijn in de vorm van DRIE DOLLE DAGEN! 

Door Theo Huijskes

GROENLO - Niet zoals oorspronkelijk de bedoeling was op vrijdag 19 november 2021, maar op zondag 27 februari 2022 bij de start van ‘De Drie Dolle Dagen’, is het 58ste prinsenpaar van CV De Knunnekes aan de Grolse carnavalisten voorgesteld. Het betreft de gebroeders Bas (42) en Koen (44) Klein Tuente, die als respectievelijk stadsprins en stadsadjudant in het seizoen 2022-2023 over Groenlo als carnavalshart in de Achterhoek zullen regeren. De presentatie aan het massaal opgekomen legioen carnavalisten vond plaats via een spectaculaire onthulling op het grote podium van carnavalshoes City Lido. Een onthulling, voorbereid door de technische commissie van de carnavalsclub, die andermaal naar een hoogtepunt werd begeleid door de beide keuzeheren: president Maarten Kooiker en vorst Miquel Porkamp van de Grolse Knunnekes.

Carnaval in de veste Grolle is ‘AlderBAStend JOFEL!’
Bas en Koen Klein Tuente, in de Grolse carnavalskringen reeds enkele tientallen jaren achtereen actief en bekend van respectievelijk de carnavalsgroepen De Popies en De Snikkels, werden met massaal gejuich en een oorverdovend applaus begroet. Prins Bas 2, woonachtig aan de Oude Aaltenseweg, en adjudant Koen, woonachtig in de Lievelderstraat, zullen het Grolse carnavalsbolwerk aanvoeren onder het motto ‘AlderBAStend JOFEL!’ De eerste reactie van het sympathieke prinsenpaar was dan ook: “Deur al dat gesotemieter met corona, hebbe wi’j d’r onwies lange op mott’n wachten, moar wi’j hebt d’r noo griewelijk völle zin an om d’r veur iederene een knotsgek carnaval van te maken!” Naast de onthulling werd er tevens afscheid genomen van het 57ste prinsenpaar (prins Edwin II en adjudant Robby oftewel de broers Reukers), die vanwege de coronaperikelen kunnen zeggen dat zij ruim twee jaar achtereen de heerschappij over de carnavalsveste Groenlo hebben gehad. Beiden werden opgenomen in een enthousiaste Prinsen- en Eregarde, waarbij de regie in handen was van het duo Fluit Henk-Jan ten Brincke en Duit Maurice Gelinck.

Inzet voor de plaatselijke gemeenschap is belangrijk
De nieuwe carnavalsleiders zijn zonen van Fons en Thea Klein Tuente. Saillant detail is dat vader Fons tijdens het carnavalsfestijn in 2017 met aan zijn zijde adjudant Harry Vennebekken bij het seniorencarnaval werd onthuld als Tweede Jeugdprins van Groenlo. Daar waar Bas met partner Nicole de gelukkige ouders zijn van Noor, Babet en Pim, is Koen samen met zijn Remke dolgelukkig met hun kinderen Tess, Stan en Maud. Is de nieuwe carnavalsprins in het dagelijks leven manager engineering bij Coulisse BV in Enter, de nieuwe carnavalsadjudant maakt naast collega Arno te Braake deel uit van de leiding van het succesvolle Bouwbedrijf De Driehoek in Groenlo. Naast een druk gezin en de vele zakelijke beslommeringen vanwege een tijdrovende baan, proberen de nieuwbakken carnavalsleiders zich zoveel mogelijk in te zetten voor de plaatselijke gemeenschap. Zo was Bas vele jaren actief bij de boeren- c.q. hofkapel De Knolle, alsmede bij de Muziekvereniging Groenlo en dat als musicerend lid en bestuurslid en maakt hij thans nog steeds muziek in het Orkestje Bierflesje. Koen steekt daarentegen veel vrije tijd in de realisatie van het toekomstige Museum 1627 in De Oude Calixtuskerk.

“Wij zijn er al maanden helemaal op voorbereid. Na corona is heel Groenlo toe aan een gezellig feest voor jong en oud. Iedereen die maar iets of veel met carnaval heeft, kan op ons rekenen. Zeker omdat wij aan het roer staan tot en met de campagne 2022-2023, mag beter gezegd moet heel Groenlo veel van ons verwachten”, aldus de nieuwe carnavalshelden in een bomvol, helemaal uitverkocht City Lido-carnavalsresidentie. 

De onderscheiding van het nieuwe prinsenpaar.
Prins Bas I (rechts) en Adjudant Koen (links). Foto: Theo Huijskes
Prins Bas I (rechts) en Adjudant Koen (links). Foto: Theo Huijskes
Prins Bas I (rechts) en Adjudant Koen (links). Foto: Theo Huijskes
Massaal carnavalsfeest in de Kevelderstraat, in hartje Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Prins Bas I (rechts) met partner Nicole en Adjudant Koen (links) met partner Remke. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids