Vanuit de toren van de oude Calixtus in Groenlo sprak het prinsenpaar het volk toe. Foto: Marcel Houwer

Vanuit de toren van de oude Calixtus in Groenlo sprak het prinsenpaar het volk toe. Foto: Marcel Houwer

Prinsenpaar bedankt Grolle vanuit de toren

Cultuur

‘Tot volgend jaor!’

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Na drie fantastische dagen carnaval in Grolle zit het er weer op. De voorpret was kort en heel carnavalsminnend Grolle ging los in de Grolse horeca. Zeker voor Prins Bas II en Adjudant Koen was het een heel bijzonder carnaval. Ze moesten lang wachten op hun onthulling en de ontlading was dan ook groot. Direct na de bekendmaking zondagochtend bij City Lido konden ze door met feesten en dat deden ze dan ook.

Dinsdagavond, om elf minuten over tien, sprak het prinsenpaar het volk toe vanuit de toren van de Oude Calixtus waar zij ook de Knunnekesvlag binnenhaalden: 

“Zes wekke geleden zaten wi-j thoes mekare an te gapen.  Geet ut nog wat wodd’n…. Moar 2 wekke geleden zeiden wi-j al:  Hol der rekkening met! Hol d’r gruwelijk rekkening met! Ut kan wal eens gebeuren…en het is gebeurd! Alderbastend! Wat mooi! Wat een mooi weer,  wat een mooi dweilen,  wat een mooi feest. Want feest vieren dat kunt wi’j Grolsen! Wi-j haalt de vlagge terug maor wi’j komt volgend jaor terugge.  En zult wi-j dan wederom alderbastend jofel over de veste regeren!

Tot volgend jaor!”

 Belangrijke data
In november is er geen Prinsenbal; Prins Bas II en Adjudant Koen zullen ook de volgende campagne heersen over de stad Grol.  Het carnaval wordt volgend jaar gehouden op zondag 19, maandag 20 en dinsdag 21 februari. De pronkzittingen worden gehouden op 12, 13, 14, 15, 20 en 21 januari 2023 en de Dameszitting van het Corps Champêtre Groll op zondag 12 februari 2023.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant