Afbeelding
HP Prodesk

Nieuwe vlag zet Zwolle op de kaart

Cultuur

GROENLO/ZWOLLE - In het buurtschap Zwolle is alle aandacht gericht op het 100-jarig bestaan van de basisschool St. Ludgerus. Zeker in een tijd waarin scholenfusies aan de orde van de dag zijn, wil Zwolle het 100-jarig bestaan op een uitgebreide wijze luister bijzetten. Dit gaat onder andere gebeuren met de presentatie van een eigen Zwolse vlag met daarin een nieuw ontworpen logo.

Vlag als teken van saamhorigheid
Met in het achterhoofd de leuze ‘Zwolle blijft op de kaart!’, het motto van Zwolle’s dorpsplan, is men actief aan de slag gegaan om de zichtbaarheid te verbeteren. Eén van de actiepunten uit het dorpsplan was het vernieuwen van de website. Dit is inmiddels gelukt. Sinds vorig jaar heeft Zwolle een nieuwe website: www.buurtschapzwolle.nl. Met de website is tevens een nieuw logo voor Zwolle ontwikkeld. Een ander actiepunt is een eigen Zwolse vlag met daarin het nieuwe logo. Hiermee wordt de herkenbaarheid van Zwolle versterkt. Volgens de initiatiefnemers zal de kleurrijke vlag tevens een bijdrage leveren aan de saamhorigheid binnen de gemeenschap.

Vlag bestellen
Vanzelfsprekend wordt de nieuwe vlag gehesen wanneer in de maand augustus het 100-jarig bestaan van de Zwolse basisschool wordt gevierd. Maar volgens woordvoerder Sander Hooch Antink is het de bedoeling dat de nieuwe vlag bij alle jaarlijkse festiviteiten wordt gehesen. “Het ontwerp is inmiddels klaar en de vlag kan besteld worden. Met de aanstaande Zwolse Meimarkt zal van elk type vlag een proefversie te bewonderen zijn op het feestterrein ‘t Strootman. Met bestelformulieren kunnen de vlaggen besteld worden. Bestellingen gedaan vóór 24 mei worden gegarandeerd tijdig vóór het 100-jarig bestaan van de St. Ludgerusschool afgeleverd.”

Klik hier om naar de bestelpagina te gaan voor de afmetingen en prijzen. 

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids