Voorzitter Gerard Stevelink neemt de cheque in ontvangst van de Belangenvereniging Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Voorzitter Gerard Stevelink neemt de cheque in ontvangst van de Belangenvereniging Groenlo. Foto: Theo Huijskes Theo Huijskes

Belangenvereniging verrast Stoomhoutzagerij Nahuis

Cultuur

GROENLO - De Stichting Stoomhoutzagerij Nahuis werd afgelopen dinsdagmiddag verrast met een cheque ter waarde van € 2.500,00. De plaatselijke Belangenvereniging Groenlo wilde met dit gebaar laten zien dat men erg veel waarde hecht aan het behoud van de historische stoomhoutzagerij voor het vestingstadje Grolle. 

Door Theo Huijskes

Zoals bekend, moet onder andere de meer dan honderd jaar oude stoomketel vervangen worden en dienen daarnaast enkele herstelwerkzaamheden te worden uitgevoerd, zoals de aanpak van de scheuren vertonende schoorsteun en het realiseren van digitale voorzieningen, in te zetten bij rondleidingen. Het totale kostenplaatje komt daarmee uit op zo’n slordige 300 duizend euro.

Volgens Gerard Stevelink, voorzitter van het Stichtingsbestuur van de stoomhoutzagerij, die de cheque in ontvangst mocht nemen van de BVG-bestuursleden Ruben Tank en Joris Huurneman, verloopt de geldinzameling bijzonder positief. 

“Tal van bedrijven hebben zich in financieel en/of materieel opzicht bereid verklaard om hun medewerking te verlenen. Inmiddels kan het licht definitief op groen worden gezet en hopen wij direct na de bouwvakvakantie met de renovatieaanpak te kunnen starten.”

Donaties zijn nog steeds welkom: NL86 Rabo 0117316709 t.n.v. Stichting Stoomhoutzagerij Nahuis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids