Rosalien Nales heeft zich bekwaamd in de fijnschilderkunst. Foto: PR
Rosalien Nales heeft zich bekwaamd in de fijnschilderkunst. Foto: PR

Expositie Rosalien Nales in paardenwei

Cultuur

HENGELO - Op 26 mei (Hemelvaart) is er wederom een bijzondere tentoonstelling te zien van de veelzijdige uit Groenlo afkomstige kunstenares Rosalien Nales. Evenals vorig jaar wordt deze expositie gehouden in de paardenwei - tussen de paarden- bij de Familie Wiggers uit Hengelo-Gelderland.

Rosalien Nales, woonachtig in Vorden, begon al in haar vroege jeugd met tekenen en schilderen. Ze is grotendeels autodidact maar startte in 2017 met de opleiding Klassieke fijnschilderkunst bij Art Partout in Deventer. Hier leerde ze technieken waardoor ze haar schilderijen kon verfijnen. Na het afronden van de opleiding deed ze een jaar portretschilderen als specialisatie. Ook heeft ze zich in de loop der jaren bekwaamd in het tekenen met pastelkrijt. Geregeld vragen mensen haar om hun (huis)dier te vereeuwigen hetgeen ze met veel liefde en oog voor detail doet.

Rosalien: “Het idee voor een openlucht expositie is vorig jaar ontstaan door alle coronamaatregelen. De locatie beviel echter zo goed dat ook nu weer gekozen is voor de paardenwei bij de familie Wiggers.” In de wei staat ook dit jaar weer het gedichtenhuisje van Albertine Peters.

De expositie is te bezoeken op donderdag 26 mei aan de Menninkweg 2 in Hengelo (Gld) en is geopend van 9.30 tot 19.00 uur. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.


rosaliennales.exto.nl

Rosalien Nales met een van haar werken. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids