De hoeveelheid decibel van de in SCC De Mattelier aanwezige, actieve MVG-leden wordt gemeten. Foto: Theo Huijskes
De hoeveelheid decibel van de in SCC De Mattelier aanwezige, actieve MVG-leden wordt gemeten. Foto: Theo Huijskes

Muziekvereniging Groenlo spekt kas met ludieke actie

Cultuur

GROENLO - In september bestaat de plaatselijke Muziekvereniging Groenlo, voorheen RK Leo Harmonie, maar liefst 95 jaar. Weliswaar geen officieel jubileum, maar daarentegen wel een mijlpaal die men voor Groenlo en omgeving niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. Los van enkele feestelijke activiteiten, wil het bestuur van MVG de 95ste verjaardag aangrijpen voor de organisatie van een prijsvraag, waar iedereen van jong tot oud aan kan deelnemen. Dit met maar één doel en dat is het spekken van de kas met een financieel gezonde vereniging die er klaar voor is om zich op te maken voor het 100-jarig bestaan in 2027.

Door Theo Huijskes

Het startsein voor de inzamelingsactie is afgelopen maandagavond gegeven tijdens de wekelijkse repetitie in SCC De Mattelier in Groenlo. Voorafgaande aan die repetitie laat voorzitter Frank Raben weten dat het bestuur voor het 95-jarig bestaan heeft gekozen voor het motto ‘Help MVG naar de 100 jaar!’ “In het kader van dat motto gaan wij een prijsvraag organiseren. Iedereen mag daarbij een gokje doen door aan te geven hoeveel decibel de op de (bijgevoegde) foto afgebeelde en derhalve aanwezige leden van het Vestingstad Orkest, Shuffle Percussion Group, jeugdorkesten en slagwerkers tegelijkertijd produceren.

Het is daarbij Notaris Edwin Roerdink van Notarissen Roerdink Grijsen in Groenlo, die met een officieel geijkte geluidsmeter het door alle aanwezige musici zo hard mogelijk geproduceerde geluidsniveau in decibels meet en het uiteindelijke resultaat in beheer houdt. Dit laatste tot zaterdag 1 oktober aanstaande, de datum waarop tijdens een concert van Muziekvereniging Groenlo in SCC De Mattelier de prijswinnaars bekend zullen worden gemaakt.

Mogelijkheden om een gokje te wagen
“Belangstellenden, die een gokje willen wagen en daarmee tevens een mogelijkheid krijgen om in aanmerking te komen voor één van de vele prijzen, kunnen daarvoor terecht in een speciaal hiervoor in te richten webshop”, laat voorzitter Raben weten. “Een en ander wordt bekend gemaakt via een digitale flyer ten behoeve van onder andere Facebook, WhatsApp en dergelijke, alsmede posters, voorzien van een QR-code, die belangstellenden automatisch naar de webshop linkt. Daarnaast worden leden van de muziekvereniging zelf ingezet om met gebruikmaking van zoveel mogelijk bonnenboekjes belangstellenden te benaderen, die onze vereniging met deelname aan de actie graag willen ondersteunen. Het inleggeld voor één keer raden is vastgesteld op vijf euro”.

De aftrap voor de actie vindt plaats op zondag 3 juli tijdens het gebruikelijke Marktconcert van MVG. De actie loopt vervolgens tot dinsdag 27 september van dit jaar. Er zijn prachtige prijzen te winnen, waaronder een weekend (drie nachten) Marveld Recreatie voor vier personen, een fonkelnieuwe fiets, een dekbeddenpakket voor twee personen, een LCD TV, een tocht voor zes personen over de Grolse gracht van ‘Ervaar Groenlo’, diverse cadeaubonnen, tassen vol boodschappen en nog veel meer.

Al 95 jaar een op handen gedragen vereniging
Muziekvereniging Groenlo, die op zaterdag 4 september van dit jaar een feestmiddag organiseert voor al haar leden, ere-leden, commissarissen en dirigenten, wordt anno 2022 in Groenlo en omstreken nog steeds op handen gedragen. Dit is onder andere te verklaren vanwege de aanwezigheid van een grote mate van diversiteit wat de verschillende muziekgeledingen betreft. Naast het uit circa veertig leden bestaande Vestingstad Orkest, dat al sinds 2006 onder leiding staat van Marcel Loff uit Oldenzaal, kent men een tweetal jeugdorkesten (Eigenwijs en Muziekfabriek), die worden aangevoerd door Grollenaar Bas Konings, een slagwerkafdeling onder de naam Shuffle Percussion Group, waarvan John Sonderen uit Duiven de belangrijkste muzikale voorman is, het bekende dweil- en carnavalsorkest De Knolle en voor gelegenheden de groepsformatie Knuffle, een combinatie van De Knolle en Shuffle. Een vereniging, die ruim honderd leden telt en circa vierhonderd donateurs.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids