Voorafgaand aan het vogelschieten wordt de oude koning gehaald. Foto: Wilma Elsinghorst
Voorafgaand aan het vogelschieten wordt de oude koning gehaald. Foto: Wilma Elsinghorst

Volksfeest Meddo viert ‘Alderbastend Mooi!’ jubileum

Cultuur

MEDDO - Na een ‘pauze’ van 2 jaren gaat in Meddo het jaarlijkse Volksfeest in 2022 als vanouds door. Van 24 tot en met 26 juni wordt onder het motto ‘Alderbastend Mooi!’ het 50-jarig bestaan van het Volksfeest uitbundig gevierd.

Vrijdag 24 juni 2022
Met het reveille blazen door St. Jan Meddo wordt het Volksfeest traditioneel geopend waarna de optocht met zelfgebouwde wagens van start gaat. Hierna volgen de diverse volksspelen voor jong en oud. In de middag wordt het publiek getrakteerd op een optreden van Take Some. De avond begint bij Spiekerman met cabaretduo ‘Een en ander’ uit Vorden. Vanaf 21.00 uur neemt de band School’s Out het over in de feesttent voor een fantastische avond.

Zaterdag 25 juni 2022
Na het feest op de vrijdagavond is het zaterdagochtend tijd om Koning Roy Weernink uit te halen. Ook worden de prijzen voor de mooiste wagens uitgereikt. De optocht eindigt uiteindelijk bij de vogelstang waar de strijd voor de nieuwe schutterskoning losbarst. Na de huldiging van de Koningen/Koninginnen verzorgen The Discokings de muziek in de feesttent. De Volksspelen worden in de middag beëindigd waarna aan het einde van de middag Toontje Ongeregeld en The Partypoppers het feest buiten de tent voortzetten. Voor het avondprogramma in de tent staat Cabrio op de planken.

Zondag 26 juni 2022
In verband met het 50-jarige bestaan van Vereniging Volksfeest Meddo starten we om 12.00 uur met een gratis brunch voor alle leden. Aansluitend worden er spellen gespeeld, te weten: Reuze Beerpong en autoproppen. De Voute DJ’s sluiten in de feesttent het Volksfeest op passende wijze af.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids