Eefsele maakt zich op voor de jaarlijkse kermis. Foto: PR
Eefsele maakt zich op voor de jaarlijkse kermis. Foto: PR

Eefsele kijkt uit naar drie onvergetelijke kermisdagen

Cultuur

EEFSELE - Eindelijk kan de Eefseler gemeenschap weer samen kermis vieren na een paar jaar van beperkingen. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en er wacht de inwoners en bezoekers een aantrekkelijk programma.

Op vrijdag 1 juli trapt men af met het volleybaltoernooi. Opgeven hiervoor kan nog tot 23 juni via Eefsele.nl/volleybal. Na afloop van het volleybaltoernooi is het tijd voor een mooi feestje in de tent met Lady en de Vageband. Een band bestaande uit 4 heren en 1 dame, kernwoorden van deze band zijn: veel plezier en lol maken, interactie met het publiek en 100 procent inzet.

Zaterdagochtend 2 juli worden met gepast vervoer de hoogheden van 2021 opgehaald voor een gezamenlijk ontbijt in de tent. Daarna opent de voorzitter samen met een afgevaardigde van de gemeente de kermis. Twee jeugdleden dragen hierbij een versje voor. Vervolgens start het traditionele vogelschieten/-gooien. Wie worden er de hoogheden van 2022? Aansluitend de huldiging van de nieuwe hoogheden in de tent met medewerking van de band Freeline. Deze band heeft al eerder in Eefsele gespeeld. Entertainment in combinatie met meerstemmige samenzang en het brede repertoire staan opnieuw garant voor een topfeest. In de avond is het de beurt aan de bekende band Achtung die de tent op zijn grondvesten zal doen schudden. 

Op zondagochtend 3 juli start de kermisdag met een fietssterrit. Een tocht door de mooie omgeving met verschillende opdrachten. Inschrijven kan tot 11 uur bij de tent. In de middag is er de zeskamp, ook dit jaar weer georganiseerd door de Noamatters. Je kan je tot 23 juni op geven, met een team van 4/6 personen via Eefsele.nl/zeskamp. De kinderspelen vinden in de middag plaats. Formatie De Sleppers verzorgen deze middag voor de muzikale omlijsting in de tent. Muziek in het Achterhoeks dialect maar ook Engelse covers en Nederlandse meezingers komen voorbij. Uiteraard mag ook de kinderweide met onder andere een stormbaan en springkussen deze middag niet ontbreken.

De kermisorganisatie van Eefsele kijkt er naar uit om er samen met het publiek weer een onvergetelijke kermis van te maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids