Een bonte stoet carnavalisten zal de elfde van de elfde door de Grolse binnenstad trekken. Foto: Kyra Broshuis

Een bonte stoet carnavalisten zal de elfde van de elfde door de Grolse binnenstad trekken. Foto: Kyra Broshuis

‘Doe mee en geniet van een prachtige start van het Grolse carnavalsseizoen’

Cultuur

Massale kroegentocht op 11/11

Door Kyra Broshuis

GROENLO- Rob Porskamp ziet het helemaal voor zich: een lange stoet carnavalesk uitgedoste Grollenaren die in de Grolse binnenstad van kroeg naar kroeg trekken om samen de opening van het nieuwe carnavalsseizoen te vieren. Nadat jarenlang het Schlagerfestival en later het Tröntjesfestival de start van het zogenaamde vijfde seizoen markeerden, wordt het vanaf dit  jaar heel anders aangepakt.

Initiatiefnemer Porskamp vertelt dat de elfde van de elfde een feest wordt voor alle carnavalisten van Groenlo en omstreken. “Het is echt heel duidelijk de bedoeling dat dit een nieuwe traditie wordt bij onze carnavalsvereniging De Knunnekes. We hebben nu twee jaar de tijd om het op poten te zetten; dit jaar op de vrijdag en volgend jaar op de zaterdag. En tegen die tijd is het voor de liefhebbers helemaal geen probleem meer om, als de elfde van de elfde op een door de weekse dag valt, ook dan de start van het carnavalsseizoen te vieren.”

Overal een programmaatje
Speciaal voor dit nieuwste evenement van De Knunnekes is een commissie samengesteld uit 44 leden én andere enthousiaste Grollenaren. “En zoals dat gaat hebben we die commissie weer onderverdeeld in 4 subgroepen. Die groepen organiseren allemaal, in de toegewezen kroeg, een klein programmaatje.”

Start om 15:11 uur
De planning voor vrijdag 11 november aanstaande ziet er als volgt uit: De aftrap is om 15:11 bij Brouwersnös waar de officiële openingshandeling wordt verricht. Daarna gaat de stoet, voorafgegaan door één van de beste orkesten van Nederland, naar Pot. Het derde onderdeel is bij Frielink/De Kroon, dan door naar Het Belegh van Grol om vervolgens te eindigen bij Bar De Lange Gang. Daar zullen ook de traditionele onderdelen van de elfde van de elfde, zoals het uitreiken van het Gouden Veertje, plaatsvinden. Het eind van de bijzondere kroegentocht staat gepland om 23.11 uur.

Half dagje snipperen
“Het wordt een prachtige kroegentocht voor Groenlo en omstreken. En weet je wat zo mooi is? Je hoeft maar een halve dag te snipperen om een heel weekend plezier te hebben! Dus ik raad iedereen aan om heel snel een vrije middag te regelen en er samen een prachtige middag/avond/weekend van te maken. Ik zeg: geniet van een oergezellige en informele start van het Grolse carnavalsseizoen. Laat je verrassen door leuke én minder leuke dingen.” Porskamp roept iedereen op om vooral aan te sluiten. “Kom op vrijdagmiddag 11 november allemaal naar Brouwersnös, uiteraard in carnavalskostuum, en ga met ons mee op kroegentocht!” Lukt het niet om te snipperen? Geen paniek, later aansluiten kan uiteraard ook. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids