President Maarten Kooiker (rechts) aan de zijde van vorst Miquel Porskamp, die na de campagne 2022-2023 wordt opgevolgd door Jeroen Doest. Foto: Theo Huijskes
President Maarten Kooiker (rechts) aan de zijde van vorst Miquel Porskamp, die na de campagne 2022-2023 wordt opgevolgd door Jeroen Doest. Foto: Theo Huijskes

CV De Knunnekes start campagne 2022-2023

Cultuur

GROENLO - De Groenlose carnavalsvereniging De Knunnekes, die gedurende de campagne 2022-2023 zestig jaar bestaat, heeft tijdens een algemene ledenvergadering bij Bar De Lange Gang het startsein gegeven voor een nieuw succesvol carnavalsjaar. Het was president Maarten Kooiker, die afgelopen vrijdag ten overstaan van een bomvolle vergaderzaal de vergadering officieel opende. Daarbij werd tevens stilgestaan bij het plotselinge overlijden van het trouwe Raad van Elf-lid Rudy Koppelman, tevens vrijwilliger op diverse andere terreinen in Groenlo.

Door Theo Huijskes

Wat de komende carnavalscampagne betreft, vindt er op ‘de elfde van de elfde’ een uitgebreid carnavalsfestijn plaats (zie elders in deze kant). Vervolgens kunnen alle leden van CV De Knunnekes, samen met hun partners, zich opmaken voor een speciale ledenavond. Deze avond, gevuld met veel muziek, zang, dans en buuts, vindt plaats op vrijdag 18 november in de grote zaal van Uitgaanscentrum City Lido. Dit komt min of meer in de plaats van het normaliter te organiseren Prinsenbal. Deze laatste activiteit vindt dit jaar niet plaats, omdat stadsprins Bas II (Klein Tuente) en stadsadjudant Koen (Klein Tuente) vanwege hun laatste, door corona ingekorte regeerperiode nog het nodige hebben in te halen en derhalve voorlopig nog even, en dat onder het motto ‘AlderBAStend JOFEL!’ hun regeerperiode blijven verlengen.

Kaartverkoop voor zes buutavonden
Zoals te doen gebruikelijk, worden in de maand januari (in dit geval 2023) weer een zestal Pronkzittingen oftewel Buutavonden in carnavalshoes City Lido georganiseerd. De kaartverkoop hiervoor vindt plaats op vrijdag 25 november in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof voor de leden van CV De Knunnekes en op vrijdag 2 december in Bar De lange Gang voor alle overige belangstellenden. Zoals bekend, vindt de carnavals-driedaagse 2023 plaats op zondag 19, maandag 20 en dinsdag 21 februari 2023.

Afgelopen vrijdag werd tevens meegedeeld dat de voormalige hal van Bouwbedrijf Schutten niet meer beschikbaar is voor de wagenbouw ten behoeve van de carnavalsoptocht. In plaats daarvoor is een tijdelijke oplossing gevonden in de hal Het Koetshuis van Veld Koeltechniek BV, terwijl er nog naar aanvullende, tijdelijke bouwlocaties wordt gezocht.

Jeroen Doest volgt Miquel Porskamp op 
Verder werd bekend gemaakt dat Miquel Porskamp na een periode van negen jaar een punt zet achter zijn functie als vorst van De Knunnekes. Hij blijft deze functie nog uitoefenen tot en met de campagne 2022-2023 en zal daarna worden opgevolgd door Jeroen Doest, die daarmee met een luid applaus alvast welkom werd geheten. Doest wordt straks, let wel ‘de elfde’ vorst van CV De Knunnekes. De eerste vorst bij de oprichting van CV De Knunnekes in 1963 was Jan Dietz, gevolgd door Ferry Broshuis, Ben Ebbers, Martien Overkemping, Peter Konings, Joost Adema, Dennis Rondeel, Bart Hogenlamp, Rob Porskamp en Miquel Porskamp. De langstzittende vorst is nog steeds Ferry Broshuis (11 jaar), in 1968 stadsprins van Groenlo met aan zijn zijde Ben Bonenkamp als stadsadjudant. Ook werden afgelopen vrijdag in de personen van Koen Brundel (technische commissie) en Sander Olthof (optochtcommissie) een tweetal nieuwe leden voorgesteld waarmee de vereniging nu 211 leden telt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids