Inter Nos eerder dit jaar tijdens een MannenKoren Veste-Val in het kader van het 75-jarig bestaan. Foto: Theo Huijskes

Inter Nos eerder dit jaar tijdens een MannenKoren Veste-Val in het kader van het 75-jarig bestaan. Foto: Theo Huijskes

Jubileum-Kerstconcert Inter Nos in de Calixtusbasiliek

Cultuur

GROENLO - Op donderdag 15 december sluit de Groenlose mannenzangvereniging Inter Nos de viering van het 75-jarig bestaan af met een groots Kerstconcert, dat zal plaatsvinden in de RK Calixtusbasiliek in Groenlo. Bij de opzet worden kosten noch moeite gespaard om de vele belangstellenden in de Grolse kathedraal feestelijk te onthalen met een programma, dat voorziet in een aantal professionele componenten. Zo zal naast Inter Nos ook het Muziektheater Harlekijn, alsmede de Americana-formatie The Heartstings met de nodige gevarieerde zang en muziek, een vorstelijk steentje bijdragen. De presentatie van de avond zal worden verzorgd door Irene van der Aart, onder andere columnist van het dagblad De Gelderlander en verder naast actrice-presentatrice ook een bekend cabaretière in dit land.  

Door Theo Huijskes

Gevarieerd programma
Met gepaste trots laten leden Gerard Hekelaar en Joop ter Horst van Inter Nos weten dat de voorbereidende werkgroep er helemaal voor gaat om een onvergetelijk avond te kunnen verzorgen. “Onder leiding van dirigente Esther Gotink-van de Heijden en muzikaal begeleid door Gerard Geurts op piano, wordt er door Inter Nos op een bezielende wijze gewerkt aan een programma, waarbij iedereen aan zijn trekken komt.” Aldus Hekelaar, die daarbij benadrukt dat men in het kader van het 75-jarige jubileumfeest van Inter Nos met de komst van Harlekijn en The Heartstings bewust voor een invulling van het avondprogramma heeft gekozen, waarbij aan de wensen van alle leeftijdsgroepen tegemoet wordt gekomen. Aangevuld door Ter Horst dat Soundsolution Winterswijk in de arm is genomen voor een professionele aanpak van licht, beeld en geluid en omroep ZSOM van de partij is om alles in beeld en geluid vast te leggen.

Hechte eenheid
Gerard Hekelaar en Joop ter Horst zijn bijzonder trots op hun lidmaatschap van de Groenlose mannenzangvereniging. “De verenigingsnaam is niet voor niets Inter Nos, hetgeen ‘Onder Ons’ betekent. De Groenlose zangclub kenmerkt zich met name vanwege de saamhorigheid en gezelligheid. Iedere belangstellende is van harte welkom om in de hechte Inter Nos-kring te worden opgenomen. En daarbij wordt er heus niet gekeken of je wel goed kunt zingen”, geeft Gerard Hekelaar aan. Aangevuld door Joop ter Horst die het betreurt dat hij niet eerder lid is geworden. “Ik voel mij bij deze club helemaal thuis, sterker nog, ik ben er in een warm bad terecht gekomen.” Beide koor- en nu ook werkgroep-leden willen het aandeel van dirigente Esther Gotink-van der Heijden uit Vorden en pianist Gerard Geurts uit Doesburg niet onvermeld laten. “Met hen vormen wij met ons allen een bijzonder hechte eenheid en dat niet alleen tijdens repetities en uitvoeringen, maar ook daarbuiten.”

Toegangskaarten voor het jubileumconcert zijn in Groenlo verkrijgbaar bij Warenhuis Post en Bruna en ’s avonds aan de kassa in de Calixtusbasiliek. Zie voor meer informatie: www.internos.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids