Jeroen 'Donny' Doest is oppermachtig in Losser. Foto: PR

Jeroen 'Donny' Doest is oppermachtig in Losser. Foto: PR

Jeroen ‘Donny’ Doest wint Liedjesfestival Losser

Cultuur

LOSSER - Bij het jaarlijkse Liedjesfestival in Losser heeft Grollenaar Jeroen Doest de eerste prijs in de wacht gesleept. Tijdens het spätshoppen deze zondagmiddag van carnavalsvereniging De Gaffel Aoskes bracht Doest namens carnavalsvereniging De Knunnekes het nummer ‘As Grolse Jong’ ten gehore. Doest, in de campagne 2014-2015 adjudant naast Remco Brockötter, treedt in carnavalskringen regelmatig op onder zijn artiestennaam Donny.  

Door Kyra Broshuis

Dat hij kan zingen, daar komen de andere carnavalsverenigingen vandaag ook achter. Donny speelt de zaal plat en wint met overmacht. Hij neemt vandaag de wisseltrofee mee naar zijn geliefde Grolle. De trofee was in handen van Martini Kerlkes uit Losser.  Direct na de uitslag barst het feest los in Grand Café Slijterij Hotel Smit. De Knunnekes gaan voor in de polonaise met stadsprins Bas, adjudant Koen, de Raad van Elf, vorst Miquel en president Maarten en natuurlijk Donny. Niet alleen de beste zanger van Grolle maar ook nog eens de toekomstig vorst. 

Het eerstvolgende feest van De Knunnekes staat alweer voor de deur, aanstaande donderdag is de eerste van zes buutavonden.

De Knunnekes nemen na afloop de bokaal mee naar Grolle. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant