De Tönnekesavond afgelopen jaar. Volle bak bij De Pauw. Foto: Henri Walterbos
De Tönnekesavond afgelopen jaar. Volle bak bij De Pauw. Foto: Henri Walterbos

Tönnekesavond in Oude Calixtuskerk

Cultuur

GROENLO - Viel er onlangs al witte rook te melden voor wat betreft de vangst van nieuwe hoogheden op ’t nus, jongerencarnavalsclub de Grolse Tönnekes is blij nu ook witte rook te kunnen laten ontsnappen voor wat betreft de locatie van de Tönnekesavond. 

Door Henri  Walterbos

Tönnekesvoorzitster Mohlin Walterbos is opgelucht dat de kogel eindelijk door de kerk is. “We zijn blij dat we kunnen melden dat de Tönnekesavond, de zaterdagavond voorafgaand aan carnavalszondag, gehouden wordt in de Oude Calixtuskerk, nabij de Markt. De kerk heeft zich de afgelopen jaren al heel vaak bewezen als feesttempel met allerhande festiviteiten en evenementen, waaronder de carnaval. We hebben goede gesprekken gevoerd met De Knunnekes en met Niek Lansink van District East Events, die het gehele weekend de kerk al omtovert tot grote carnavalshal. We hebben nu een ruime locatie waar iedereen lekker uit zijn of haar dak kan gaan. Veiligheid was voor ons het allerbelangrijkste punt, want we merken dat de Tönnekesavonden steeds drukker bezocht worden door de jongeren. Niet alleen uit Groenlo maar ook uit Lichtenvoorde, Beltrum, Eibergen, Winterswijk.”

Niek Lansink is eveneens blij met de Tönnekesavond als onderdeel van 3 dagen ‘Knapp’n in de karke’. “De entree bedraagt deze avond 12,90 euro, inclusief ticket-fee. Wij zijn overeengekomen dat we de bezoekers hiervoor een consumptiemuntje ter waarde van 3 euro aanbieden en gratis garderobe.” De mededeling was nog niet wereldkundige gemaakt op de sociale media van Knapp’n in de karke en de Grolse Tönnekes of de kaartverkoop ging direct al hard. “We gaan maximaal 600 kaarten verkopen, meer bezoekers laten we echt niet toe,” meldt Lansink. “Ook niet later op de avond als mensen van de ene feestlocatie nog weer naar een andere feestlocatie trekken voor een afzakkertje of vervolg van de avond.”

Facebook: De Grolse Tönnekes en Knapp’n in de karke

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant