Diana Abbink. Foto: Han Kolkman

Diana Abbink. Foto: Han Kolkman

Presentatie over spreektaal bij ‘t Zwaantje

Cultuur

Presentatie over spreektaal bij ‘t Zwaantje

LICHTENVOORDE - Diana Abbink houdt op donderdagavond 30 maart onder de titel ‘Good op schik met plat praoten’ een presentatie over de Achterhoekse streektaal bij hcr ‘t Zwaantje aan de Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde. De avond start om 20.30 uur en de toegang is gratis (consumpties voor eigen rekening). Aanmelden niet nodig, iedereen is van harte welkom.

Diana Abbink is projectleider regionale identiteit biej ‘t Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL), veurzitter van de Dialectkring Achterhoek en Liemers en secretaris Stichting Culturele Grens-contacten Achterhoek-Westmünsterland. Daornaost is ze bestuurslid van de Stichting Fonds Willem Sluiter en mek ze een dialectprogramma veur RTV Slingeland. Veur ECAL warkt ze onder meer met an de Cursus Achterhoek(s) en het lesprogramma Wiesneus veur de basisscholen en is ze pleitbezorger veur ’t gebroek van de streektaal in de zorg. Zee schrif in dialect, presenteert en les gaerne veur in unze streektaal. 

Op 30 meert pröt ze oeleu biej aover wat ECAL kan en wil betekenen biej de ondersteuning van de streektaal in de regio en ok zal ze veurlaezen oet eigen wark en oet mooie stukskes van andere schrievers en dichters. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids