Een scène uit Øsen & Angoan. Foto: PR

Een scène uit Øsen & Angoan. Foto: PR

Waargebeurde verhalen uit Lievelde, Groenlo en Ruurlo in Muziektheater Øsen & Angoan

Cultuur

BELTRUM - Na het grote succes van vorig jaar krijgt Muziektheater Øsen & Angoan in het laatste volle weekend van juni een vervolg. Actuele en waargebeurde verhalen uit de Achterhoek zijn nu verwerkt in het stuk, dat vol humor, emotie en herkenbare muziek zit. Een nieuw stuk en toch een feest der herkenning. 

Muziektheater Øsen & Angoan is een combinatie van openluchtspel, film en muziek en wordt opgevoerd op de plek, waar het over gaat... op het platteland. In Voor-Beltrum wordt het Toltuintheater opgebouwd. Daar kunnen 750 mensen, zittend op een gemakkelijk stoelop het dorpsplein van het fictieve Belterbroek, genieten van de show. Met een hapje en een drankje is het ‘onmeundig gemeudelijk uutgoan’, aldus de organisatie.

Uit  Øsen & Angoan: ‘Boer Gunnewiek en Cafehouder Brink zijn de stamvaders en zij maken zich zorgen. Blijven ze nog een koe melken? Blijven ze nog een bier tappen? Achterkleinzoon werd bio boer en restauranthouder, maar is dat de toekomst? 

Diverse plaatsen in de Achterhoek komen in het stuk aan bod. In Lievelde strijden een bio-boer en een vleeskalveren-boer al jaren tegen elkaar. In het stuk is de achterkleinzoon van Gunnewiek de bio-boer. ‘Ik word natuurboer; net as Opaboer vrogger‘; dat roept de jonge Gunnewiek, Bennie, in het stuk. In Groenlo leeft een man met een missie: legalisering van de hennepteelt. De Grollenaar Hans Kamperman speelt in een kleine rol zichzelf: ‘Als wij ze niet stoppen, is moeder-aarde verloren; vertelt Hans Kamperman de Belterbroekers. Fotografe Erika Klein Kranenbarg uit Ruurlo gaat met de pet rond langs boerenkinderen. Twee boerenkinderen spelen een cruciale rol. ‘Wie draegt nog de pette van de boer?; zingt de Ruurlose zanger Hein ‘Spitfire’ Mighelbrink in de soundtrack ‘Veuruut noar Vrogger.

‘Preuf’-weide
Nieuw dit jaar is de Preuf-weide. Hier presenteert het platteland zich en kan het publiek meer informatie krijgen over onderwerpen uit het stuk.

Muziektheater Øsen & Angoan speelt op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni in het Toltuintheater aan de Schuurmansweg 3a in Beltrum. Kaarten en speciale cadeaubonnen voor Moederdag zijn te koop via www.TolTuinTheater.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids