Sinterklaas geniet van het knapperende haardvuur en van blij-glimmende kinderen. Foto: Henri Walterbos
Sinterklaas geniet van het knapperende haardvuur en van blij-glimmende kinderen. Foto: Henri Walterbos

Sinterklaas zit er warmpjes bij in Groenlo

Cultuur

GROENLO - De tijd van ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ en ‘Vol verwachting klopt ons hart’ is weer aangebroken. Vele honderden sneller kloppende kinderhartjes en grote mensen harten kwamen zaterdagmiddag naar ‘Het hoofdkwartier’ van Scouting Groenlo om Sinterklaas een handje of ‘boks’ te geven en met hem en zijn Pieten op de foto te gaan. Dit als alternatief voor de Pepernotenparade die vanwege de voorspelde regen verplaatst werd van een route door de binnenstad naar een warm onderkomen op het Scoutingterrein. De Vestingstad Express reed door het centrum om kinderen en hun ouders die aan de route stonden en de berichtgeving niet tijdig hadden meegekregen naar het Scoutingterrein te vervoeren, in gezelschap van enkele gezellige Pieten.

Door Henri Walterbos

“We zagen dat zich een enorme bak regen aankondigde. Toen hebben we de zaak in allerijl omgegooid. In ‘no time’ hadden we 30 mensen bij elkaar om overkappingen op te zetten en stellages voor de DJ-pieten. Sinterklaas zit binnen in het Hoofdkwartier bij een warme kachel. De kinderen kunnen Sinterklaas een handje geven, met Pieten dansen. Alles wat we in de Pepernotenparade zouden doen, doen we nu op het terrein van Scouting, tussen 15.00 en 16.00 uur,” lichtte Mike Ruikes van Scouting vooraf aan de eigen berichtgeving op sociale media toe. “Het was enorm druk. We hadden niet verwacht dat het zo druk zou worden. Iedereen die wilde kon met Sinterklaas op de foto. Dan duurt het allemaal iets langer,” aldus Mike achteraf.

Het geduld, de paar druppels water die de paraplu’s niet tegen konden houden en de lange wachtrij zijn snel vergeten als de kinderen Sinterklaas in opperbeste stemming in de prachtige stoel naast een knapperend haardvuur zien zitten. Rode blosjes en blij-glimmende kinderen zorgden op hun beurt weer voor een verhoogde gevoelstemperatuur bij de Goedheiligman die er maar niet genoeg van kon krijgen.

Na afloop het grote opruimen voor de vrijwilligers van Scouting die de Sint deze middag warm onthaalden. Stofzuigen was niet nodig waarschijnlijk. Van eenieder die ‘Het Hoofdkwartier’ betrad werden voordat ze naar binnen liepen de schoenen gepoetst. “Hoeveel voeten moeten hier naar binnen,” aldus de Pieten tegen de bezoekers. “Drie,” roept een kind. “Drie? Oké, maar wie van jullie twee gaat er hinkelen dan,” vraagt schoenpoetspiet aan twee kinderen.

Op de foto met de Sint en zijn Pieten. Foto: Henri Walterbos
Het Marveld-treintje rijdt door het centrum om ouders en kinderen die niet van de verplaatsing naar het Scouting-gebouw op de hoogte waren, te vervoeren. Foto: Henri Walterbos
Eenmaal binnen zijn de kou en regen gauw vergeten. Foto: Henri Walterbos
De klus-pieten hangen de welkomstvlag op. Foto: Henri Walterbos
De Sint en zijn Pieten. Foto: Henri Walterbos
In allerijl werden nog overkappingen opgezet. Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids