Sfeerbeeld van een dansavond bij De Huve. Foto: De Plaggemeijers

Sfeerbeeld van een dansavond bij De Huve. Foto: De Plaggemeijers

Laatste dansavond van 2023 in Eibergen

Cultuur

EIBERGEN - Elke tweede zaterdag van de maand organiseert dansgroep De Plaggenmeijers bij dorpshuis De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen een dansavond. Aaanstaande zaterdag 9 december is alweer de laatste avond van dit jaar. Tijdens deze avond kunt u naar believen dansen en tussendoor gezellig borrelen met vrienden en bekenden. Bent u de danspasjes even kwijt? Dan is er dansbegeleiding die u op weg helpt. Er wordt een grote variatie aan dansen aangeboden zoals ballroom, latin, polka, wals, maar ook single dansen en line-dance komt aanbod.

Dansgroep de Plaggenmeijers organiseren de dansavonden dankzij een verkregen subsidie van de Postcodeloterij Buurtfonds. De folklore is volop in ontwikkeling en de Plaggenmeijers zijn springlevend. Op 20 november heeft de vereniging een uitgebreide uitzending ondersteund bij RTV Slingeland. Hier is er gesproken over de vernieuwing van folklore en het vertrouwen dat de folklore toekomst heeft. De dansavonden zijn hier een treffend voorbeeld van.

Onder leiding van Herman Bouman durfden tijdens de twee vorige dansavonden 170 bezoekers hun kunsten te vertonen op de dansvloer. De Plaggenmeijers zijn bijzonder trots op de bezoekersaantallen en hopen u eens op de dansvloer in De Huve te treffen. Voor 2024 zijn de avonden gepland op de volgende zaterdagen: 10 februari, 9 maart, 13 april en 11 mei. De toegang is gratis en de zaal is open van 19.30 tot 22.30 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids