Directeur Marco Klein Falckenborg tussen Benno (l) en Hans Veld in. Foto: Kyra Broshuis

Directeur Marco Klein Falckenborg tussen Benno (l) en Hans Veld in. Foto: Kyra Broshuis

Nieuwe Knunnekeslocatie bij Veld in gebruik genomen

Cultuur

´Bij Veld begint het carnaval!’ 

GROENLO - Het carnavalshart sloeg 11 slagen toen vorig jaar het bericht kwam dat Veld Koeltechniek verkocht was, zegt Martin Geessinck van carnavalsvereniging De Knunnekes. “Gelukkig werden we daarna direct gebeld door de familie Veld met de boodschap dat de zaak verkocht is maar dat de Veldavonden onverminderd doorgaan.” Weliswaar in een ander gedeelte van het bedrijfspand maar niet minder feestelijk.

Door Kyra Broshuis

Een enorme opluchting voor de Knunnekes en zeker voor de Prinsen- en Eregarde. Al sinds 1974 is de Veldavond een heel belangrijk onderdeel van de campagne. Op de donderdag voor carnaval komen de oud-prinsen, hun adjudanten en ereleden samen bij Veld Koeltechniek voor een feestavond. En op die avond gebeuren altijd hele bijzondere dingen, zoveel wordt wel duidelijk bij de samenkomst deze zaterdagochtend. De groep heeft zich verzameld bij Veld waar Geessinck Hans en Benno Veld toespreekt. “Dank voor de fijne samenwerking van alle jaren. Dit jaar, en hopelijk, nog vele jaren zullen we hier ons carnaval gaan starten, want bij Veld begint het carnaval! Laten we hopen dat we op deze nieuwe locatie net zulke hilarische avonden mogen beleven als op de vorige locaties. Hans en Benno, wat zal vader Henk, samen met onze overleden leden, trots naar beneden kijken en samen de polonaise lopen.”

Naast het Koetshuys 
Het nieuwe onderkomen ligt pal naast het Koetshuys van de Knunnekes. “Op deze grond en in deze hal worden door het jaar heen fantastische ideeën en plannen bedacht en uitgevoerd.” Na de officiële opening van de nieuwe feestlocatie ‘’t Veldhuys’, pal naast het ‘Koetshuys’ van de Knunnekes, worden de laatste onderscheidingen de nieuwe residentie ingedragen. Het is tevens het startschot van een samenwerking met Marco Klein Falckenborg, directeur bij Veld Koeltechniek. “Hij heeft het carnavalsbloed door zijn aderen stromen, is geboren en getogen in Beltrum en bekend met de Belhamels én de Knunnekes.” Aan hem is de eer om het laatste relikwie, een gedeelte van de onderscheidingenkast, symbolisch over te dragen aan Hans en Benno Veld als vertegenwoordigers van de familie Veld.

De nieuwe feestlocatie is prachtig versierd en uiteraard voorzien van een bar en, zoals dat bij Veld Koeltechniek past, perfect gekoeld bier. De mannen van Prinsen- en Eregarde proosten op de tonen van de muziek van De Knolle op hun nieuwe onderkomen. “Wij vertrouwen erop dat het warme Veld-gevoel voor De Knunnekes blijft bestaan, de voortekenen zijn goed want Veld Koeltechniek is en blijft gewoon een hele mooie sponsor, wij garanderen dat wij nooit maar dan ook nooit vergeten wat Veld Koeltechniek voor de Knunnekes heeft betekend”, besluit Geessinck. Na de feestelijke ingebruikname van de nieuwe locatie bij Veld gaat de carnavalsstoet de stad in om bij prins Jop en adjudant Jan de steken te plaatsen. Nog een paar dagen en dan kump ‘t spul d’r an!

Martin Geessinck spreekt Hans en Benno Veld toe bij de ingebruikname van de nieuwe locatie. Foto: Christof Elsinghorst
Benno (l) en Hans Veld hebben zojuist de naam van de nieuwe feestlocatie onthuld. Foto: Christof Elsinghorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids