Rianne Meijburg schreeft in vijf weken tijd De Bloedverwant.

Rianne Meijburg schreeft in vijf weken tijd De Bloedverwant.

PR

‘Het is ook tof om mee te puzzelen met wie de dader is‘

Cultuur

MIDDEN VAN HET LAND - Rianne Meijburg is het pseudoniem van een psychiater die in de omgeving van Groenlo is opgegroeid en nu in het midden van het land woont. Vanwege haar werk wil ze niet met haar echte naam en woonplaats in de krant. Op 25 februari verschijnt haar thriller ‘De Bloedverwant’. Met dit e-book is ze tweede in een verhalenwedstrijd van de Verhalenfabriek geworden. Rianne: ”Dit boek is leuk om te lezen, omdat het heel spannend is. Het is ook tof om mee te puzzelen met wie de dader is. De clou, die ik tijdens het schrijven gelijk al in mijn hoofd had, wordt aan het eind onthuld. Het enige minpunt aan het boek dat ik tot nu toe gehoord heb, is dat je het zo snel uit hebt.”

Door Barbara Pavinati

Spannend
“De Bloedverwant is een novelle, kent één verhaallijn en speelt zich af in Groenlo. Voor het decor van het verhaal heb ik mij op bestaande plekken gebaseerd zoals Wissink en Welgelegen. Voor informatie daarover heb ik uit mijn geheugen geput en het internet geraadpleegd. Ik vond het fijn om Groenlo als decor voor mijn e-book te gebruiken, omdat in die stad iedereen elkaar wel kent. Als ik een plaats in de Randstad had gebruikt, ging die vlieger niet op en dan wordt het lastiger verbanden leggen tussen personages tijdens het schrijven. De personages in mijn boek zijn fictief, maar dragen wel Achterhoekse namen. Het verhaal gaat over een jonge vrouw genaamd Chloé die haar vader verloren heeft en dan tijdens het opruimen van zijn spullen een mysterieuze foto tegenkomt. Het verhaal is de zoektocht naar dat wat er op die foto staat. Ze raakt verstrikt in een web van geheimen en haar leven komt in gevaar. In het boek gebruik ik mijn fantasie en elementen uit mijn werk. Als psychiater hoor ik veel over het leed van mensen. Waarom doen ze de dingen die ze doen? Dat alles heb ik op een hoop gegooid en verweven in mijn boek.”

Veertig jaar in de ijskast
“Ik heb het verhaal in vijf weken in de avonduren op mijn laptop op de bank geschreven. Ik was op deze wedstrijd getipt door een kennis die vorig jaar eraan mee had gedaan en toen bij de eerste elf eindigde. Zij moest aan mij denken omdat ik sinds twee jaar schrijven als hobby heb en ook aan een thriller werk waar ik gedegen onderzoek voor doe. Ik ben er trots op dat ik De Bloedverwant in zo’n korte tijd heb kunnen schrijven en dat ik van proeflezers hoor dat het echt heel spannend is. Tot twee jaar geleden was ik helemaal niet met schrijven bezig. Op de lagere school heb ik ooit wel een spannend verhaal over een moord geschreven. Dat ligt vast nog wel ergens onderin in een kast. Toen heb ik heel even gedacht ‘Ik word schrijver’. Die gedachte heeft veertig jaar in de ijskast gestaan. Ik ben helemaal bij nul begonnen door boeken te gaan lezen over bestsellers en thrillers schrijven. Ik vind het leuk om thrillers te lezen. Dat heb ik van jongs af aan gedaan. We keken thuis ook altijd naar krimi’s zoals Derrek en Baantjer. Het meepuzzelen met wie het gedaan heeft vond en vind ik erg leuk. “

Bestellen
Het e-book is te verkrijgen bij bol.com, Bruna en andere online boekverkopers, en te lezen op kobo plus en Storytel.

Rianne Meijburg en haar e-book De Bloedverwant

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant