Ilse Gebbinck is voor Stichting Sunshine naarstig op zoek naar een winkelruimte. Foto: Dinès Quist
Ilse Gebbinck is voor Stichting Sunshine naarstig op zoek naar een winkelruimte. Foto: Dinès Quist Dinès Quist

Stichting Sunhine zoekt winkelruimte

Economie

LICHTENVOORDE -  Het pand waarin Sunshine tweedehands kleding aanbiedt aan mensen met een smalle beurs, wordt verkocht. De kleine gehuurde winkelruimte aan de Rentenierstraat 20 hangt nu nog tjokvol en wordt graag bezocht door klanten die te weinig geld hebben om elders kleding te kopen. Helaas moet Sunshine er binnenkort uit en de stichting is nu naarstig op zoek naar een ander onderkomen.

Door Dinès Quist

Ruim een jaar geleden begon Ilse Gebbinck haar Stichting Sunshine en nu al groeit ze uit haar voegen. “Er zijn zoveel mensen die te weinig geld hebben om kleding te kopen. Zelfs kleding in de meeste tweedehandswinkels is vaak te duur voor hen,” vertelt Ilse. “Ik wilde deze doelgroep helpen, zodat ook zij zich mooi kunnen voelen, er is namelijk meer dan genoeg tweedehands kleding die nog heel goed een ronde meekan. Voor kruimelprijsjes kunnen ze hier dames-, heren- en kinderkleding, tassen en schoenen kopen. Ik krijg heel veel kleding aangeleverd van mensen die hun kast opgeruimd hebben tot aan winkeliers die hun oude collectie eruit doen. Dat sla ik op in mijn eigen woning.”

Schrijnende verhalen
In november 2020 startte Ilse de stichting en bracht de kleding op aanvraag bij de mensen thuis, daar konden zij de kleding passen en afnemen. Dit bleek niet erg goed te lopen. Ilse besloot op zoek te gaan naar een plek waar de mensen zelf konden komen snuffelen tussen de rekken. Die vond ze. Sinds afgelopen november heeft Sunshine een kleine winkelruimte in een pandje aan de Rentenierstraat. Dat bleek een schot in de roos, want de klandizie nam flink toe. “Niet alleen komen de mensen kleding kopen, maar ze komen ook voor een praatje. Zo hoor ik de meest schrijnende verhalen en dan weet ik waar ik het voor doe.” Hoewel Ilse momenteel een winkeloppervlakte heeft van amper twaalf vierkante meter, is ze toch erg blij met een plek waar de mensen kunnen komen shoppen. “De winkelruimte is veel te klein om alles te presenteren dus ik rouleer de kleding elke week zodat ik zoveel mogelijk aan kan bieden. Dat is een hele klus, maar ik doe het graag.”

Wie heeft een ruimte beschikbaar?
Binnenkort moet het pand ontruimd worden en staat de non-profit winkel ‘Sunshine’ op straat. Daarom is Ilse op zoek naar een ander onderkomen met winkelbestemming. “Het is van groot belang dat de doelgroep die ik bedien kan blijven komen. Ik heb geen verdienmodel en dus ook geen ruim inkomen om veel huur op te hoesten en het pand moet een winkelbestemming hebben.”

Heeft u een ruimte met winkelbestemming voor Sunshine? Ilse komt graag met u in contact. stichtingsunshineog@gmail.com of 06-4215 8666.

Ilse Gebbinck in haar winkelruimte.
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids