Benno Voorhuis (rechts) levert symbolisch de sleutels van de getroffen ondernemers uit Oost Gelre in bij burgemeester Annette Bronsvoort. Foto: Annekée Cuppers
Benno Voorhuis (rechts) levert symbolisch de sleutels van de getroffen ondernemers uit Oost Gelre in bij burgemeester Annette Bronsvoort. Foto: Annekée Cuppers

Ondernemers Oost Gelre leveren symbolisch sleutels in

Economie

OOST GELRE - Diverse middenstanders, kappers, horeca-ondernemers en sportschooleigenaren in Oost Gelre zijn ten einde raad. Na twee jaar van coronamaatregelen ontbreekt vooralsnog elk perspectief op een normaal ondernemersklimaat en staat het water velen van hen aan de lippen. Reden voor ondernemers uit Oost Gelre om donderdag 13 januari op de Markt in Lichtenvoorde demonstratief de sleutels van hun ondernemingen in te leveren bij het college van b&w. “De nood is nu zo hoog, we zijn ten einde raad. Alle veerkracht is onderhand vernietigd en daarom leveren wij met pijn in het hart onze sleutels in”, aldus de voorzitter van het Ondernemersfonds, Benno Voorhuis.

Door Annekée Cuppers

“Ondernemers moeten weer de kans krijgen om te doen waar ze goed in zijn” vervolgde Voorhuis, “Niet alleen voor onze eigen ondernemingen maar ook voor de leefbaarheid van onze kernen en winkelcentra, anders hebben we straks alleen nog maar doodse dorpen.” 

Burgemeester Bronsvoort nam namens haarzelf en het voltallig aanwezige college, onder dankzegging de letterlijk en figuurlijk zware bos met sleutels aan. “Wij hebben niet alleen de brandbrief aan minister-president Rutte met alle 22 burgemeesters medeondertekend, wij zien ook de emotie bij de ondernemers en dat ze zonder perspectief niet maar zo door kunnen gaan.” Ook gaf de burgemeester aan trots te zijn op hoe iedereen zo geprobeerd heeft de afgelopen crisisjaren door te komen, wat een enorme opgave was. “Een crisis die niet alleen draait om gezondheidsbelangen maar waarbij ook rekening moet worden gehouden met economische belangen.” 

Ook dankte zij de ondernemers voor de manier waarop zij met de gemeente in gesprek gaan. “Wij vragen ook aan de overheid om nog meer in gesprek te gaan met de lokale overheden. Dat is de manier waarop we met zijn allen uit die crisis kunnen komen. Met spanning kijken we uit naar de aankomende persconferentie en hopen op een beter perspectief op hele korte termijn voor de middenstand zodat deze kurk waarop de Nederlandse economie drijft weer tot bloei kan komen.”

Benno Voorhuis sprak tot slot de hoop uit een goed statement te hebben gemaakt en dankte het college voor hun aanwezigheid. 

Een aantal ondernemers uit Oost Gelre luistert naar de toespraak van Benno Voorhuis. Foto: Annekée Cuppers
Na afloop wordt in kleine groepjes nog wat nagepraat. Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers
Annette Bronsvoort spreekt de aanwezige ondernemers toe. Foto: Annekée Cuppers
De symbolisch ingeleverde sleutels van de getroffen ondernemers. Foto: Annekée Cuppers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids