Winkelgenot en gezelligheid alom bij Tesli Kindermode. Foto: Theo Huijskes
Winkelgenot en gezelligheid alom bij Tesli Kindermode. Foto: Theo Huijskes Theo Huijskes

Opluchting en blijdschap bij Grolse ondernemers

Economie

Met onrust en boosheid in de horecabranche 

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het beeld van Groenlo werd afgelopen zaterdag gekenmerkt door volop opluchting en blijdschap. Een en ander had vanzelfsprekend te maken met het feit dat de plaatselijke ondernemers hun winkels weer mochten openstellen voor het publiek. Blijdschap derhalve bij iedereen om weer even te kunnen winkelen. Tegelijkertijd was er bij het merendeel van het winkelend publiek sprake van een dubbel gevoel omdat de horecasector vooralsnog geen spatje hoop is gegeven om ook hun deuren te mogen openen. Dit met het gevolg dat ook de horecaondernemers in Groenlo het hebben over een stompzinnig, niet te bevatten beleid, waarbij de een alles mag en de ander niets.

Jurgen Doppen, voorzitter van het Groenlo’s Ondernemers Verbond, is niet alleen blij dat hij de deuren van zijn zaak ‘Jurgen’s Haarmode & Stadschbarbier’ weer mag openzetten, maar ook heel opgelucht dat het een ander voor alle plaatselijke ondernemers van toepassing is.

“Het euforische gevoel geldt vanzelfsprekend niet alleen voor mijn eigen toko, maar voor geheel ondernemend Groenlo. Het is nieuws waar wij allemaal op hadden gehoopt. Maar nu het zover is, komt het over als een intens goed gevoel. Waarbij ik tegelijkertijd wel wil aantekenen dat ik enorm baal van het feit dat de horecasector nog gesloten moet blijven.”

‘Iedereen is vandaag opgelucht, iedereen is blij!’
Bij Tesli Kindermode in de Beltrumsestraat word je bij binnenkomst overvallen door een opgeruimde sfeer. De beide ondernemers -moeder Marie-José en dochter Tessa ten Barge- staan hun winkelbezoekers met een brede glimlach op het gezicht te woord.

“Iedereen is opgelucht, iedereen is blij”, zegt een opgeluchte Marie-José, aangevuld door haar dochter Tessa met de woorden dat zij meeleeft met de collega’s in de horecasector. “Het is de hoogste tijd dat ook zij weer te maken krijgen met het normale bedrijfsleven.”

Bij EP:Groot Zevert is het echtpaar André en Evelien Groot Zevert in hun klantvriendelijke zaak aanwezig om op deze voor iedereen bijzondere dag hun klanten te woord te staan. “Maar ook wij zijn blij en trots dat dit alles weer kan, maar tegelijkertijd doet het ook ons pijn dat de horeca en ook de sector cultuur niets mogen ondernemen. Echt onbegrijpelijk!”

‘Wat een mooie dag met alleen maar blije mensen!’
Bij Gunnewijk Wonen en Kleding is het Peter Gunnewijk, die zijn licht laat schijnen over de landelijke situatie in het algemeen en die in Groenlo in het bijzonder.

“Ik heb te doen met al die ondernemers met weliswaar een goedlopende zaak, maar tegelijkertijd een te kleine zaak om deze corona-ellende goed te boven te kunnen komen. Let wel, ik heb het geluk om mij een uitzonderingspositie te kunnen aanmeten. Mijn verhuuractiviteiten van woningen en appartementen bieden mij, mijn moeder en familie voldoende lucht, maar die gelukkige omstandigheid heeft vanzelfsprekend niet iedereen in het Grolse bedrijfsleven.”

De binnenkomst bij Brini Mode & Decoratie in de Beltrumsestraat gaat gepaard met een spontane ontvangst door gastvrouw Brigitte Nibbelink. “Wat een heerlijke en mooie dag en wat een genot om alleen maar blije, gelukkige mensen te mogen begroeten”, aldus de eigenaresse van een in Groenlo kleurrijke zaak, die voor het vestingstadje moet worden aangemerkt als een duidelijke aanwinst. Een en ander krijgt een vervolg wanneer binnenkort de verhuizing plaats gaat vinden naar de hoek Mattelierstraat-Lievelderstraat. Brigitte daarover: “De verbouw c.q. nieuwbouw loopt voorspoedig. Eind februari hopen wij daar de winkel te kunnen openen, waarna de bovenverdieping aan bod komt om als huisvesting te worden afgebouwd en ingericht.”

Jurgen Doppen, tevens voorzitter van het GOV Groenlo, weer aan de slag in zijn eigen kapsalon in de Nieuwestraat. Foto: Theo Huijskes
Weer gezellige winkeldrukte in de Beltrumsestraat in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
André en Evelien Groot Zevert van het gastvrije bedrijf EP:Groot Zevert. Foto: Theo Huijskes
Brini Mode & Decoatie met achter de toonbank Brigitte Nibbelink. Foto: Theo Huijskes
Peter Gunnewijk in de zaak Gunnewijk Wonen en Kleding in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Grollenaar Theo Kaak, toezichthouder op de Markt in Groenlo op zijn vertrouwde plekje bij Wissink. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids