Sfeerimpressie van BommelWereld gezien vanaf de N18. Afbeelding: Van der Heijden architecten

 Sfeerimpressie van BommelWereld gezien vanaf de N18. Afbeelding: Van der Heijden architecten

Bommelwereld weer stap dichterbij

Economie

GROENLO - Bommelwereld, het toekomstige attractiepark van Marveld Recreatie, is weer een stap dichterbij nu de gemeente Oost Gelre het bestemmingsplan gaat voorleggen aan de raad. Het bestemmingsplan is gekoppeld aan een zogeheten ruimtelijk kwaliteitskader. Bommelwereld, een indoor attractiepark, wordt door ondernemer Edwin Bomers gerealiseerd ten noorden van Marveld Recreatie in Groenlo. Het plangebied is gelegen tussen de Twenteroute (N18) en de Groenlose Slinge in Groenlo. 

Door Kyra Broshuis

Het bestemmingsplan is op een paar punten aangepast, legt wethouder Marieke Frank uit. “In overleg met de provincie Gelderland en het waterschap is besloten het plan iets te verkleinen. Dit omdat er een ecologische verbindingszone van het Gelders Natuurwerk langs de Slinge loopt. Deze zone valt nu buiten het bestemmingsplan. Doordat het oppervlakte is verkleind, komen er ook iets minder parkeerplaatsen bij het attractiepark. Het aantal parkeerplekken was echter al ruim berekend dus het zal niet tot problemen leiden.”

Bezoekers via afslag Laarberg
Het is straks de bedoeling dat de mensen die speciaal voor Bommelwereld naar Groenlo komen, via de N18 afslag Laarberg naar het park worden geleid. Gasten van Marveld Recreatie kunnen via het park naar Bommelwereld. De gemeente Oost Gelre is blij dat de realisatie van Bommelwereld weer een stap dichterbij is. “Er is door onze ambtenaren én door een team van Marveld Recreatie hard gewerkt aan de plannen. Wij zijn als college heel positief over het plan maar de raad moet het uiteraard nog wel vaststellen. Er is één zienswijze binnengekomen van een agrarisch ondernemer die in de buurt van het beoogde park woont. Deze ondernemer vreesde voor belemmering van zijn agrarische bedrijfsvoering maar onderzoek heeft uitgewezen dat het park hier geen invloed op heeft.”

Landelijke uitstraling
Ondernemer Edwin Bomers van Marveld Recreatie kwam in juli 2020 met zijn plan voor Bommelwereld naar buiten. Een 10.000 m2 groot attractiepark met een indrukwekkend museaal deel, gebaseerd op de collectie van de Bommelzolder. Bomers vertelde destijds dat hij heel lang bezig was met de plannen en dat hij, zoals altijd, gaat voor kwaliteit. “We willen al langer onze verblijfsrecreatie koppelen met aansprekende dagrecreatie. We hebben de ruimte ervoor op de plek waar nu nog de manege staat. We willen een bestemming blijven voor vakantie maar ook een publiekstrekker hebben met landelijke uitstraling. Zo kwamen we op Marten Toonder met Tom Poes” vertelde de ondernemer toen tegen deze krant.

De raad neemt op 22 februari een besluit. Als de raad het bestemmingsplan vaststelt, ligt deze zes weken ter inzage. Vervolgens start de initiatiefnemer met de uitwerking van de plannen naar een architectonisch bouwplan waarvoor straks een omgevingsvergunning aangevraagd kan worden. “Het zal nog wel even duren voordat Bommelwereld er echt staat”, bevestigt wethouder Frank. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant