Vlnr: Wethouder Gerjan Teselink van Berkelland, wethouder Bart Porskamp van Oost Gelre, Erna Koeslag van Bedrijvenkring Berkelland en Erik Schuurmans van IKGL. Foto: Kyra Broshuis

Vlnr: Wethouder Gerjan Teselink van Berkelland, wethouder Bart Porskamp van Oost Gelre, Erna Koeslag van Bedrijvenkring Berkelland en Erik Schuurmans van IKGL. Foto: Kyra Broshuis

Ondernemersbijeenkomst over netcongestie

Economie

‘Een eerlijk verhaal én het juiste perspectief’

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Ondernemers die graag duurzaam willen ondernemen, ondervinden problemen door netcongestie. Netcongestie is het tekort aan transportcapaciteit in het elektriciteitsnet. Een probleem dat landelijk speelt en dus ook in de Achterhoek. Wat zijn de problemen precies en vooral; wat is het perspectief?

Oost Gelre en Berkelland
Om ondernemers een duidelijk verhaal te kunnen vertellen, organiseren Erik Schuurmans, voorzitter van de van de Industriële Kring Groenlo Lichtenvoorde (IKGL) en Erna Koeslag, voorzitter van de Bedrijvenkring Berkelland, samen met de verantwoordelijke wethouders Bart Porskamp van Oost Gelre en Gerjan Teselink van Berkelland, een bijeenkomst voor ondernemers. Vertegenwoordigers van Liander zullen bij de bijeenkomst uitleg geven. Liander is de netbeheerder in deze regio. “Wij hebben zelf al een online informatiebijeenkomst van Liander bijgewoond over dit onderwerp en dat gaf veel duidelijkheid. We willen graag alle ondernemers, of ze nu bij ons aangesloten zijn of niet, de kans geven om het verhaal van Liander te horen”, vertellen Schuurmans en Koeslag.

Duurzaamheid
“Er komen steeds meer bedrijven bij, bijvoorbeeld hier op de Laarberg, en deze ondernemers willen graag duurzaam ondernemen. Ze willen dan ook zoveel mogelijk energie uit hun zonnepanelen halen maar hoe zit dat met het terugleveren? Ook verzekeringstechnisch is het een heel interessant verhaal. Ondernemers zitten met veel vragen als ze een nieuw pand willen bouwen. Duurzaamheid is heel belangrijk en wij willen graag dat de ondernemers een goede keuze maken. Door die vreselijk oorlog in Oekraïne worden we misschien wel veel sneller gedwongen van het gas af te gaan. Wat zijn dan de mogelijkheden of alternatieven wanneer op korte termijn niet kan worden voorzien in de wensen van de ondernemers? Die vragen, daar gaat het om bij de bijeenkomst.”

Jan Straatman, een autoriteit op het gebied van de energietransitie en gespecialiseerd in duurzaam ondernemen voor het MKB, is de gespreksleider tijdens deze bijeenkomst. Schuurmans en Koeslag willen graag het juiste verhaal brengen. “En daar hoort ook het juiste perspectief bij. Duidelijkheid, daar gaat het om.”

De informatiebijeenkomst, bedoeld voor alle ondernemers uit Oost Gelre en Berkelland, wordt gehouden op donderdag 31 maart bij De Mattelier in Groenlo. De start is om 16:00 en de inloop is vanaf 15:30. Na afloop is er nog ruimte voor een netwerkborrel. 

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich hier aanmelden voor de bijeenkomst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant