Michaël Lammers realiseert een tweede escaperoom het pand aan de Beltrumsestraat 4. Foto: Kyra Broshuis
Michaël Lammers realiseert een tweede escaperoom het pand aan de Beltrumsestraat 4. Foto: Kyra Broshuis

Michaël Lammers brengt reuring in Beltrumsestraat

Economie

Tweede escaperoom in oude pand First Lady

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Grollenaar Michaël Lammers, ondernemer en bekend van onder andere de Escaperoom en ErVaar Groenlo, heeft het pand Beltrumsestraat 4 gekocht. In dit pand zat eerder First Lady en later Lynn gevestigd en staat nu al geruime tijd leeg. Het pand wordt straks, na een grote verbouwing, ingezet om als tweede escaperoom te kunnen fungeren.

“Het pand is zo groot dat er in de verre toekomst zelfs meerdere escaperooms gerealiseerd zouden kunnen worden”, vertelt Lammers. “Er komt in elk geval een ruime ontvangstruimte aan de voorkant waar we straks ook andere kleine activiteiten kunnen organiseren.” De huidige escaperoom, enkele panden verderop in de Beltrumsestraat, blijft daarnaast bestaan. Deze is in oktober 2017 in gebruik genomen en loopt als een speer. De Escaperoom, die in het teken staat van 1627 en prins Frederik Hendrik, wist zich in minder dan een jaar tijd te plaatsen in de landelijke Escaperoom top 10 van Escape Rooms Nederland. Vorig jaar is Escaperoom Groenlo verkozen tot 1 van de 10 meest geliefde ontsnappingskamers in de Benelux. De bezoekers waardeerden het Grolse initiatief met een gemiddelde van 9,6 bij Escapetalk.nl. 

Gevel in oude stijl
“Het is inderdaad bizar hoe goed het gaat”, zegt Lammers. “We hebben vorig jaar in verband met corona wel een minder jaar gedraaid maar gelukkig nog wel een hele goede zomer.” Voordat de nieuwe escaperoom in gebruik kan worden genomen, moet er nog heel wat gebeuren. “De gevel wordt in elk geval in de oude staat hersteld. Beneden komt dan de ontvangstruimte en de toiletten en daarachter de escaperoom met eventueel in de toekomst nog een tweede escaperoom. Boven komt aan de voorkant een huurappartement in een loftachtige stijl met een vide.“

Denktank
Over de invulling van de nieuwe escaperoom kan Lammers nog niet veel vertellen. “We zijn nu aan het nadenken over de ontwikkeling. We hebben een vaste club waar we ook onze eerste escaperoom mee bedacht hebben: Nick Oostendorp, Niek Molendijk, Bjorn Vije en ikzelf. Met deze groep gaan we bedenken wat we willen met de nieuwe escaperoom, aangevuld met de geweldige ideeën die ook onze andere medewerkers hebben. Dat kan weer in de sfeer van 1627 maar misschien ook iets totaal anders. Alles staat nog open. Dat is ook het fijne van dit nieuwe pand. Er zit ongelooflijk veel ruimte in en het is voor mij een blanco canvas. Alles moet gedaan worden maar dat brengt ook oneindig veel mogelijkheden.” Op termijn zal het nieuwe pand ook de uitvalsbasis worden van de andere activiteiten van Lammers. “De locatie is perfect voor gecombineerde activiteiten met bijvoorbeeld het kanovaren op de gracht en de Markt met de horeca om de hoek. We kunnen straks een totale invulling van uitjes voor bijvoorbeeld vriendengroepen en bedrijven verzorgen. Groenlo moet de Achterhoekse trekpleister voor uitjes worden. De ontwikkelingen op dat gebied gaan voorspoedig met bijvoorbeeld de komst van Cubanos op de Markt, de uitbreiding van Marveld met onder andere Bommelwereld, de apps van Groepsuitjes Groenlo en de gerestylde VVV. Groenlo krijgt straks te maken van een forse groei van het toerisme, daar werken wij graag aan mee!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids