Brigitte Nibbelink (rechts) en medewerker Lotte Woertman voor de nieuwe Brini. Foto: Mark Ebbers
Brigitte Nibbelink (rechts) en medewerker Lotte Woertman voor de nieuwe Brini. Foto: Mark Ebbers

Feestelijke officiële opening Brini

Economie

GROENLO - Begin maart opende Brigitte Nibbelink de deuren van Brini op de nieuwe locatie, Lievelderstraat 2 in Groenlo. Maar een officiële opening was er nog niet van gekomen. Inmiddels zijn de laatste puntjes op de i gezet qua verbouwing en inrichting en is ze met haar team, 2 fulltimers en 3 parttimers, klaar voor een feestelijke openingsdag op dinsdag 28 juni.

Door Mark Ebbers

“Het ging hartstikke goed, veel positieve reacties”, kijkt Brigitte terug op de eerste maanden in inmiddels de derde locatie in acht jaar van Brini in Groenlo. “Maar hier blijf ik. De locatie is ook gunstig gelegen ten opzichte van Marveld, het is een van de eerste winkels die de toeristen zien.”

Beleving
De winkeloppervlakte is iets kleiner dan in haar vorige, vergrote pand in de Beltrumsestraat, maar het assortiment is in principe hetzelfde. “Nog meer dan in de eerdere winkel gaat het hier om de beleving, mensen moeten mee worden genomen in het geheel, zien dat echt winkelen nog altijd leuker is dan online winkelen.” Brini heeft overigens wel een webshop, maar ze merkt dat mensen toch het liefst de winkel echt bezoeken. “En die mensen komen uit Groenlo, maar steeds meer ook uit de wijdere omgeving. En ze komen terug, zo heb ik vaste klanten uit bijvoorbeeld Haaksbergen en Zutphen.”
De winkel is voorzien van een speciaal ontworpen nieuw logo en een nieuw motto: lifestyle, home, fashion. Op het gebied van mode richt ze zich exclusief op damesmode, en zeker ook op mode voor een maatje meer. “Het assortiment aan vaste merken is wat uitgebreid, ook met een wat duurder merk. Maar we blijven een betaalbare winkel. En zoals gezegd: het moet vooral gezellig zijn om binnen te komen, rond te kijken, er moet geen drempel zijn.”
Het interieur van Brini is een mix van verschillende onderdelen, de sfeer is te omschrijven als een soort junglebinnentuin. Verschillende onderdelen die al in het pand zaten, of tevoorschijn kwamen, heeft Brigitte bewust laten zitten, zoals delen van de vloer.
Eigenlijk is de Lievelderstraat 2 een soort thuiskomen voor haar: “Vroeger zat hier het warenhuis Mali, van mijn oom en tante. Daar heb ik veel gewerkt. En ook al hebben er daarna verschillende andere winkels in gezeten, toen ik hier terugkwam, herkende ik nog steeds veel dingen.”

Openingstijden
Op de openingsdag, dinsdag 28 juni, is iedereen van harte welkom (dat is trouwens altijd zo), er zijn onder andere verschillende leuke winacties.
Brini is op maandag geopend van 13.30 tot 17.30 uur, op dinsdag t/m donderdag van 9.30 tot 17.30 uur, op vrijdag van 9.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Daarnaast op een aantal speciale zondagen, zoals de Vestingdagen.
Klanten kunnen bij Brini buiten de reguliere openingstijden ook op afspraak komen winkelen: “Private shopping, dat is eigenlijk voortgekomen uit de coronatijd, die heeft dus ook wel positieve gevolgen gehad.” Voor winkelen op afspraak kunnen mensen contact opnemen via info@brini.nl of 06-3722 5299.
Tijdens en buiten de openingstijden en zonder afspraak kan iedereen altijd terecht bij Brini op Facebook en Instagram, daar verschijnen met enige regelmaat filmpjes waarin kleding en andere nieuwe items getoond worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids