Tim Peters, Tom Klein Hemmink en Babette van der Linden (vlnr) van Cubanos staan garant voor genieten in Zuid-Amerikaanse sferen bij Cubanos. Foto: Kyra Broshuis
Tim Peters, Tom Klein Hemmink en Babette van der Linden (vlnr) van Cubanos staan garant voor genieten in Zuid-Amerikaanse sferen bij Cubanos. Foto: Kyra Broshuis

Cubanos opent de deuren

Economie

Lunch, diner en borrel in Zuid-Amerikaanse sferen

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Veel passanten hebben al door de ramen gekeken naar de bijzondere inrichting van de nieuwe horecazaak Cubanos aan de Markt 8 in Groenlo. Nu de hekken en de bouwsteigers verdwenen zijn, is het goed duidelijk wat een enorme metamorfose de plek heeft ondergaan. Het oude pand, waar voorheen Pepijn en vroeger Nijhof in gevestigd waren, heeft plaatsgemaakt voor een gloednieuw gebouw in oude stijl. De appartementen zijn inmiddels bewoond en Cubanos, het restaurant in Zuid-Amerikaanse stijl, is vanaf dinsdag 9 augustus geopend voor het publiek.

Aanwinst voor de Markt
Tim Peters, die samen met Babette van der Linden en Tom Klein Hemmink de zaak gaat leiden, is blij dat het eindelijk zover is. “We hebben lang uitgekeken naar de opening van dit restaurant. De nieuwbouw is gelukkig zonder vertraging en naar volle tevredenheid verlopen. We kunnen nu volop aan de slag.” De toch al fraaie Groenlose Markt is met de komst van Cubanos weer een horecazaak in een prachtig pand rijker. Peters kijkt uit naar de samenwerking met de andere horecabedrijven. “We beginnen al aanstaande kermis met een gezamenlijk programma. Het is mooi dat we als horeca samen optrekken om Groenlo nog meer schwung te geven. We hebben geluk dat we een jong en enthousiast personeelsbestand van zo’n 75 mensen hebben. Die werken natuurlijk niet alleen bij Cubanos maar ook bij onze andere zaken Loco en Trattoria Toscana in Lievelde. Of we nog meer plannen hebben? Haha, nou voorlopig even niet!”

Bijzondere inrichting
De opvallende inrichting van Cubanos is het werk van ondernemer Erik Peters. “Mijn vader zoekt altijd stad en land af naar bijzondere objecten. Hij heeft ook de complete inrichting bedacht, dat vindt hij ontzettend leuk om te doen.” En dat is ook zichtbaar; de entree is al indrukwekkend met een chique oude mahoniehouten draaideur. De inrichting is kleurrijk met Zuid-Amerikaanse elementen, een prachtige Portugese tegelvloer en een vide waar ook tafeltjes staan. Zowel boven als beneden is er een bar en boven is ook nog een aparte ruimte voor groepen of bijvoorbeeld vergaderingen. Cubanos is van dinsdag tot en met zondag van 12:00 tot 00:00 geopend voor lunch, diner en een borrel. “Uiteraard staan er Zuid-Amerikaanse gerechten op onze kaart maar ook bekende algemene gerechten. Voor elk wat wils.” Het restaurant biedt plaats aan zo’n 125 gasten en op het terras aan de Markt is nog eens ruimte voor ongeveer 60 mensen. “Iedereen is van harte welkom!”, zo besluit Peters. “Bienvenido a Cubanos!”

Cubanos is gelegen aan de Markt 8 in Groenlo.


www.cubanos.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids