Zelfs tijdens het Bloemencorso in Lichtenvoorde werden belangstellenden uitgenodigd voor de Nightwalk Oost Gelre. Foto: Theo Huijskes
Zelfs tijdens het Bloemencorso in Lichtenvoorde werden belangstellenden uitgenodigd voor de Nightwalk Oost Gelre. Foto: Theo Huijskes

Aanmeldingen voor Nightwalk overtreffen alle verwachtingen

Economie

Door deelname leren Oekraïners Grolle sneller kennen

Door Theo Huijskes

GROENLO - Op het moment dat dit artikel wordt gemaakt, is het nog een week te gaan alvorens het startschot wordt gegeven voor de eerste Grolse Nightwalk. En zonder in te kunnen schatten hoeveel belangstellenden zich in de huidige laatste week nog gaan aanmelden, zijn er nu al enkele honderden toegangsbewijzen besteld en afgerekend. En de de deelnemende belangstellenden zijn niet alleen Grollenaren. Nee, degenen die er absoluut bij willen zijn, komen ook vanuit buiten Groenlo en dat uit de gehele regio en zelfs ver daarbuiten. In dat verband wordt onder andere gedoeld op de op dit moment in Groenlo verblijvende Oekraïners. Welkome gasten, ondergebracht in de voormalige verpleegstersflat De Rank aan de Ziekenhuisstraat. Zij zullen vrijdagavond in zo’n groot mogelijke getale de wandeling maken, ook al is het alleen om het stadje Groenlo beter te leren kennen.

Namens het organisatiecomité van de Lionsclub Groenlo-Slingelanden laat Albert-Jan Boer weten bijzonder verheugd te zijn met de deelname van de Oekraïense gasten. “De waardering daarvoor heeft mede te maken met het feit dat wij weten dat deze gevluchte mensen met minimale financiële en andere middelen rond moeten komen. Toen ons het verzoek van de begeleiding bereikte of zij aan de Grolse Nightwalk mochten meedoen, hoefden wij niet lang na te denken. Niet alleen vanwege de te leveren bijdrage, maar mogelijk nog meer dat de Oekraïners zich door deelname aan de wandeling sneller thuis gaan voelen in Groenlo, is de begeleidingsgroep bijzonder blij met de door de Lionsclub geboden gastvrijheid.”

Beleving staat voorop 
Zoals bekend trekt de wandeltocht van bijna negen kilometer dwars door een 20-tal bedrijven en instellingen. Onderweg verzorgen leden van SMOOG (Stichting Muziek Onderwijs Oost Gelre) voor livemuziek en zorgen diverse verenigingen uit Groenlo voor leuke acts. Op de pauzeplaats wordt alle deelnemers een drankje aangeboden. En niet vergeten mag worden dat de gymnastiekvereniging Rap en Snel voorafgaande aan de wandeltocht zorgt dat de spieren van de deelnemers worden ontspannen alvorens om exact 20.00 uur het startsein wordt gegeven. Ook zal er door de organisatie worden gezorgd dat de avond wordt afgesloten met muziek.

Aanmelden voor deelname nog steeds mogelijk
Digitaal aanmelden voor de eerste Nightwalk Oost Gelre kan hier nog steeds tegen een gereduceerd bedrag van € 7,50. Bovendien bestaat er nog de mogelijkheid voor aanmelding op vrijdagavond 16 september a.s. oftewel op de dag van het gebeuren. Een en ander vanaf 19.00 uur in De Oude Calixtus nabij de Markt in Groenlo. Met dit verschil dat iedere deelnemer dan € 10,00 per persoon betaalt. Maar zoals bekend, de totale opbrengst komt ten goede voor de aanschaf van muziekinstrumenten voor basisschoolkinderen. Eén ding is zeker en dat is dat het zonder enige twijfel een niet alledaagse happening gaat worden, waarbij de deelnemers veel te zien krijgen!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids