Aanbieding van de cheque na afloop van de Nightwalk 2022 aan de Stichting SMOOG. Foto: Theo Huijskes
Aanbieding van de cheque na afloop van de Nightwalk 2022 aan de Stichting SMOOG. Foto: Theo Huijskes

Nightwalk Oost Gelre telt ruim duizend deelnemers

Economie

GROENLO - De afgelopen vrijdagavond, door de Lionsclub Groenlo-Slingelanden georganiseerde ‘Nightwalk,’ is een groot succes geworden. Tegen alle verwachtingen in, stonden ’s avonds in en nabij De Oude Calixtus in hartje Groenlo maar liefst ruim duizend enthousiaste deelnemers aan de start voor een bijna tien kilmeter lange, niet alledaagse wandeling. Het betrof namelijk een tocht, die dwars door zeventien in Groenlo gevestigde bedrijven en instellingen voerde. De Lionsclub kon na afloop een cheque ter waarde van 10.250 euro overhandigen aan de Stichting SMOOG (Stichting Muziek Onderwijs Oost Gelre).

Door Theo Huijskes

Trotse gezichten dus bij het organisatiecomité, bestaande uit Albert Jan Boer (voorzitter) en de leden Peter Gunnewijk, Theo Helmers, Harrie Hoitink, Sjaak Jansen, Koen Knufing en Dennis Rondeel. In de eerste plaats vanzelfsprekend bij voorzitter Albert-Jan Boer, die samen met wethouder Bart Porskamp van de gemeente Oost Gelre de cheque overhandigde aan Hans Zwijnepoel, voorzitter van de Stichting SMOOG. Het aangeboden bedrag zal worden ingezet voor de aanschaf van muziekinstrumenten voor basisscholen zodat het voor ieder willekeurig kind mogelijk is om muziek te kunnen maken.

Tweede Nightwalk Oost Gelre in 2023 in Lichtenvoorde
Naast de enthousiaste werkgroep-voorzitter Albert Jan Boer, die zich beperkte tot de woorden ‘Hier doen wij het allemaal voor!’, was het ook pr-organisatielid Harrie Hoitink, die zijn enthousiasme over het verloop van deze wandelonderneming niet onder stoelen of banken stak. “Naast een uit vijf personen bestaand bestuur, kent de Lionsclub Groenlo-Slingelanden maar liefst vijftig vrijwilligers, bestaande uit leden, alsmede partners en kinderen van dezelfde leden. Een bijzonder homogene club, die vandaag met volle teugen geniet van dit succes, maar morgen bij wijze van spreken alweer bezig is met de volgende, in Lichtenvoorde te organiseren Nightwalk Oost Gelre. Het voor die editie vast te stellen goede doel is nog niet bekend, maar wél de datum, te weten andermaal de derde vrijdag van de maand september, in dit geval 15 september 2023! Maar terugblikkende op de editie 2022, zijn wij enorm blij met het aantal deelnemers, niet alleen uit Groenlo zelf, maar ook uit Lichtenvoorde, Zieuwent, Beltrum en andere omliggende plaatsen. Daarbij mag niet onvermeld blijven dat ook op het vakantiepark Marveld Recreatie verblijvende gasten van de partij waren en last but not least een 26-tal enthousiaste, momenteel in Groenlo gehuisveste vluchtelingen uit Oekraïne.”

Een kijkje nemen binnen de muren van de bedrijven
Deelnemende aan de Nightwalk 2022, was het ook voor uw verslaggever, en dat tevens te horen van de talrijke deelnemers om hem heen, met name een grote verrassing dat er ook een uitgebreid kijkje kon worden genomen binnen de muren van de verschillende, deelnemende bedrijven. Vanuit of vanaf De Oude Calixtus aan de Markt van het vestingstadje Grolle ging het vervolgens om respectievelijk de volgende bedrijven en instellingen: Welgro, Automobielbedrijf Arink, Sportschool PT Robin, Veld Koeltechniek, Pfeifer Heavy Machinery, Te Vogt Riooltechniek, Autodemontage-bedrijf Klein Gunnewiek, Fijnder werkleerbedrijf Oost-Achterhoek, Gelre Metaal, WSi Techniek Groenlo, BINX Smartility, Harmat Verhuur, De Klok Dranken. Rouwmaat Groep, Woon- en Zorgcentrum De Molenberg, RK Calixtusbasiliek en Uitgaanscentrum City Lido. Daarbij werden alle deelnemers bij vertrek voorzien van een lampje en kon men op talrijke plekken genieten van muziek en zang, alsmede tal van vermakelijke acts en diverse bedrijfspresentaties. Naast het nuttigen van een frisdrankje bij De Klok Dranken vond er na afloop in De Oude Calixtus een vermakelijke party plaats, waarbij volop gelegenheid was om met elkaar na te praten over een geweldig evenement, dat herhaling behoeft en ook krijgt!

Drukte vóór de start. Foto: Theo Huijskes
Start van de Nightwalk Oost Gelre 2022.
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids