De overdrachtsakte is inmiddels getekend. Vlnr: Daniël Frenken, Paul Kuipers en Daniëlle Kuipers-Huis in 't Veld. Foto: PR

De overdrachtsakte is inmiddels getekend. Vlnr: Daniël Frenken, Paul Kuipers en Daniëlle Kuipers-Huis in 't Veld. Foto: PR

Familiebedrijf Kuipers stopt na 110 jaar

Economie

GROENLO - De opa van de nu 66-jarige Paul Kuipers, E.J. Kuipers, startte in 1912 Kuipers Loodgietersbedrijf in Groenlo. Nu, 110 jaar later, komt er een eind aan dit bekende Grolse familiebedrijf. Paul doet Kuipers Installatietechniek per 31 december aanstaande over aan Peters Installatietechniek B.V. in Winterswijk.

Door Kyra Broshuis

Het bedrijf van opa Kuipers startte aan de Goudsmitstraat. “In het pand waar nu Jan Ruikers woont”, vertelt Kuipers. “In 1930 verhuisde het bedrijf naar de Lievelderstraat 24-26.” In 1945 nam zoon Gerard het bedrijf over en in 1980 werd kleinzoon Paul eigenaar. Hij verhuisde in 1997 met zijn bedrijf naar de Parallelweg 17 in Groenlo. 

Met pensioen
Nu Paul de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, vindt hij het tijd om te stoppen. “Na ruim 40 jaar is het mooi geweest. Ik heb, anders dan mijn opa en vader, helaas geen opvolger; onze dochters en zoon hebben andere ambities. Ik ben blij dat ik het bedrijf kan overdragen aan Peters. Directeur Daniël Frenken heeft nog wel een connectie met Groenlo; zijn vrouw is een dochter van de bekende Grolse Appie Janssen, een oud-werknemer van ons bedrijf in de jaren ‘70. Hij werkte destijds samen met onder andere mijn oom Bernard Kuipers en Tonnie van Schaik. Ook Laurens Lubbers was een graag geziene werknemer, hij heeft bijna 50 jaar bij ons gewerkt”, vertelt Paul. Hij en zijn vrouw Daniëlle Kuipers-Huis in ‘t Veld zijn trots op hun trouwe personeel. “De jongens hebben gelukkig altijd met veel plezier bij ons gewerkt en hebben genoten van de goede contacten met onze klanten. We hebben altijd trouwe klanten gehad, vaak ook van vader op zoon. We kijken met veel tevredenheid terug.” De twee personeelsleden die Kuipers Installatietechniek op dit moment nog heeft, Fred Sheridan en Michael Wheeler, gaan mee over naar Peters. “Vanuit Winterswijk zullen zij dan de klanten in Groenlo blijven bedienen.”

Meer informatie over Peters Installatietechniek staat op www.peters-installatietechniek.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids