Stephan Arink (links) en Chiel Meekes van Buren BV voor de voormalige Dierenspeciaalzaak. Foto: Henri Walterbos

Stephan Arink (links) en Chiel Meekes van Buren BV voor de voormalige Dierenspeciaalzaak. Foto: Henri Walterbos

Buren BV realiseert appartementen en kantoren in pand voormalige Dierenspeciaalzaak

Economie

GROENLO - Ze verenigden zich in Buren BV, drie aan de Winterswijkseweg in Groenlo woonachtige ondernemers. Chiel Meekes, Frans Stortelder en Stephan Arink. Met elkaar zijn ze begaan met hun straat waaraan Stortelder en Arink inmiddels al decennialang wonen en leven met hun gezinnen, en Meekes sinds drie jaar woonachtig is. Waren Arink en Stortelder in een recent verleden, samen met buurtbewoners, al betrokken bij de nieuwe inrichting van hun ‘eigen’ Winterswijkseweg, met nieuwe buurman Chiel Meekes erbij werden handen ineengeslagen en overgegaan tot koop van het pand waar tot voor kort Dierenspeciaalzaak René Bomers was gevestigd. 

Door Henri Walterbos

“Er was best wel veel interesse in het pand en de plek. Nu hebben we zelf ook in de hand wat er in dat pand, op die plek, gaat gebeuren,” begint Stephan Arink. “Het is een mooie, ruime en voor mij ook bijzondere en historische plek. Mijn vader en broer hadden er hun autobedrijf, ik woonde er zelf boven als klein kind, later mijn broer ook met zijn gezin. Het is een pand met heel veel mogelijkheden.” Chiel Meekes beaamt wat zijn overbuurman vertelt. “Het is een heel stabiel en stevig pand, de basis is heel erg goed, op een mooie plek, waar inderdaad de nodige belangstelling voor was. Ik kon me vinden in de gedachten en ideeën van Frans en Stephan en heb besloten mee te doen. Wij zorgen er nu voor dat voor de lange termijn het straatbeeld verbetert. We maken er weer een mooie aanblik van, met een hele mooie bestemming.”

Meerdere kandidaten
“Het heeft wel lang te koop te gestaan terwijl er best wel meerdere kandidaten waren,” gaat Stephan verder. “De gemeente heeft ook een eisenpakket neergelegd. Er was iemand die wilde verbouwen en er appartementen opzetten, maar daar was de gemeente geen voorstander van. Ook werd het al een keer meegenomen in het ‘Plan Schutten’. Dat kwam er dus allemaal niet van. Ik vind het straatbeeld ook wel belangrijk, dat vinden we alle drie zo. Het is in het belang van onze straat.”

“We hebben het aangekocht en gaan nu kijken wat we er kunnen ontwikkelen,” kijkt Chiel vooruit. “Het pand blijft bestaan. Beneden willen we een kantoor- of winkelruimte realiseren. Die bestemming zit er nog op. De gemeente wil hieraan meewerken. We zijn al met een partij in gesprek die serieus bezig is zich hier te gaan vestigen. We hopen dat dit op korte termijn concreet gemaakt kan worden. Boven willen we of één grote bovenwoning, maar waarschijnlijk twee huurappartementen, realiseren. We willen hier zelf de regie over houden.”

“Het zou mooi zijn dat het het eerste of tweede kwartaal volgend jaar gerealiseerd is. Dat is het ideaalbeeld,” kijkt Chiel vooruit. “Na de bouwvak beginnen of zo. Er moeten nog tekeningen gemaakt worden en nog overleggen met de gemeente. De gemeente wil ook graag een stukje vergroening en het pand moet danig worden opgeknapt.”

Inboedel
Met René Bomers werd om meerdere redenen snel zaken gedaan en werd zijn inboedel en winkelinventaris erbij overgenomen. “Dat geeft hem rust en kunnen wij ook verder. Op een aantal zaterdagen en zondagen doen we de winkel open en verkopen we het restant van de hengelsport- en dierenspeciaalzaakspullen, aangevuld met wat spullen uit mijn eigen onderneming. Best wel gezellig om te doen en zo hou je het pand nog een beetje levend. We krijgen leuke reacties op ons initiatief en dat we nu zelf voor de fun in de winkel staan. Iedereen blij,” lacht Chiel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids