Officiële aftrap van Bommelwereld met tweede van rechts Edwin Bomers. Foto: Klaas Driebergen

Officiële aftrap van Bommelwereld met tweede van rechts Edwin Bomers. Foto: Klaas Driebergen

Geboortedag Marten Toonder startsein voor bouw Bommelwereld

Economie

Als u begrijpt wat ik bedoel

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Waar anders dan in Rotterdam, de geboortestad van Marten Toonder, is het officiële moment van het van start gaan van Bommelwereld. Afgelopen dinsdag 2 mei, op de geboortedag van de gelauwerde stripauteur, is daar gevierd dat de schop nu echt de grond in kan. Al in 2020 maakte ondernemer Edwin Bomers van Marveld Recreatie bekend dat hij een indoor attractiepark gaat bouwen rondom de wereld van heer Bommel en Tom Poes, de geesteskinderen van Toonder. De verwachting is dat de poorten van Bommelwereld in het voorjaar van 2025 opengaan voor het publiek. Bomers, altijd in weer als het niet met het lichaam is dan wel met de geest, gaat consequent voor kwaliteit, zo vertelde hij eerder krant. “En dat vergt veel voorbereiding en dus tijd.” Toonder zelf keek in Rotterdam vanaf zijn sokkel toe en moet gedacht hebben: ‘Wat de één vlug noemt, is voor de ander normaal; tijd is een betrekkelijk iets’.

Inspiratie
Toonder schreef 177 verhalen over het illustere duo heer Bommel en Tom Poes. Genoeg inspiratie dus voor de invulling van de ruim 9000 m2 grote hal die aan de N18 komt. Pronkstuk en stralend middelpunt wordt het kasteel van heer Bommel; Bommelstein. Voor de bezoekers wordt het echt een beleving; ze kunnen rondlopen door de straten van Rommeldam en en de magische sfeer proeven van de Zwarte Bergen en de tovenarij van Hocus Pas. Heer Bommel zou zeggen: Hier ligt een mooie taak.

Educatief
Bommelwereld zal niet alleen een trekpleister worden voor bezoekers van de Achterhoek, maar zal ook jonge generaties in aanraking brengen met dit Nederlands cultureel erfgoed. Het particuliere museum De Bommelzolder zal een plekje krijgen in Bommelwereld, en voor scholieren zal een educatief programma worden opgesteld. Bommelwereld is ontworpen in samenwerking met Toonder Compagnie BV, het bedrijf dat de rechten beheert op de werken van Marten Toonder. Groenlo rekent straks op duizenden extra bezoekers. Uw kasteel is een aanwinst in dit grauwe buurtschap en de manier waarop u gasten ontvangt strekt tot voorbeeld in deze tijd van platte zeden.

Artist impression van indoor attractiepark Bommelwereld.
Artist impression van indoor attractiepark Bommelwereld.
Artist impression van indoor attractiepark Bommelwereld.
Artist impression van indoor attractiepark Bommelwereld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids