De mogelijkheden met oude spijkerbroeken zijn eindeloos. Foto: Kringloop Aktief
De mogelijkheden met oude spijkerbroeken zijn eindeloos. Foto: Kringloop Aktief

Spek jouw verenigingskas: 150 jaar spijkerbroek bij Kringloop Aktief

Economie

Spek jouw verenigingskas: 150 jaar spijkerbroek bij Kringloop Aktief

REGIO - Dit jaar bestaat de spijkerbroek 150 jaar, een stevige stof waar veel mensen dankbaar gebruik van maken door het dragen van de bekende jeans. Maar wist je dat voor de katoenproductie van één spijkerbroek 10.000 liter water nodig is? Daar kun je 200 dagen van douchen of 18 jaar van drinken. De kledingindustrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld. Daarom is het goed om bijvoorbeeld tweedehands spijkerstof te kopen of om je spijkerbroek te (laten) repareren. En duurzaam omgaan met de spijkerstof die we al hebben. Hendrien Floors van Kringloop Aktief kwam met het idee om denim een tweede leven te geven en bedacht de spijkerstofmarkt die gehouden wordt op zaterdag 24 juni.

Wil jij voor jezelf of met je vereniging duurzaam en sociaal bezig zijn en hiermee geld verdienen, geef je dan op voor de spijkerstofmarkt. Maak jij zelf artikelen van spijkerstof? Of verzamel jij met jouw vereniging spijkerbroeken die thuis niet meer gedragen worden? Trommel je leden op en ga samen aan de slag. Of maak er samen een spijkerstofröbeldag van en je artikelen zijn klaar voor de markt. Hebben jullie andere ideeën om spijkerstof een tweede of derde leven te geven? Alles mag zolang spijkerstof de basis is.

Je bent van harte welkom om je spijkerstofartikelen te verkopen in Aktief-winkels in Doetinchem, Gendringen, Groenlo of Winterswijk. Vul in een van de winkels een deelnameformulier in vóór 3 juni. De markt duurt van 10 – 17 uur. Deelname is gratis en al het duurzaam verdiende geld is voor jezelf of jouw vereniging.


www.aktiefonline.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids