Koert Schonewille (links) en Ton Bouchier kijken toe hoe Margreet Molenaar de stichtingsakte van Taalcafé Oost Gelre ondertekent. Foto: Mardine Grijsen
Koert Schonewille (links) en Ton Bouchier kijken toe hoe Margreet Molenaar de stichtingsakte van Taalcafé Oost Gelre ondertekent. Foto: Mardine Grijsen

Taalcafé Oost Gelre e.o. start in 2022 als Stichting Taalcafé Oost Gelre

Maatschappij

OOST GELRE - Dankzij de steun van notariskantoor Roerdink & Stevelink in Groenlo gaat het Taalcafé Oost Gelre e.o. als zelfstandige stichting Taalcafé Oost Gelre het nieuwe jaar in. Op maandagmorgen 3 januari is de oprichtingsakte getekend.

Het Taalcafé in Lichtenvoorde is een gezellige ontmoetingsplek voor nieuwe en de van origine Nederlanders. Maar ook een plaats waar op informele wijze wordt gewerkt aan een betere beheersing van de Nederlandse taal zodat nieuwe Nederlanders zich gemakkelijker een plaats kunnen verwerven in onze samenleving. Daarbij wordt o.a. gebruik gemaakt van themaboekjes voor taalbeheersing die afgestemd zijn op volwassenen. De thema’s hebben betrekking op het dagelijks leven zoals Boodschappen doen, Lekker bewegen, Je kind gaat naar school, Aan het werk etc.

Na sluiting door de coronamaatregelen heropende het Taalcafé in september in de Bibliotheek. Moeders namen hun peuters mee omdat de peuterspeelzaal die ochtend gesloten is. Wat voorheen bij Licht in een overzichtelijke omgeving kon, bleek in de Bibliotheek een probleem. De peuters wisten wel raad met de boeken en maakten goed gebruik van de ruimte door te rennen en zich te verstoppen, wat niet de bedoeling was. Omdat de peuters niet meer mee konden komen, bleven de moeders ook thuis, terwijl die juist een belangrijke doelgroep voor het Taalcafé vormen. Gelukkig is het probleem nu opgelost. In overleg met de bibliotheek is een dagdeel gevonden dat de peuterspeelzaal open is en de bibliotheek beschikbaar.

Taalcafé voortaan open op maandagmorgen

Het Taalcafé is weliswaar in december opnieuw gesloten door de coronamaatregelen, maar gelukkig kan waarschijnlijk weer gestart worden op maandag 17 januari. Dan zijn de taalvragers en taalvrijwilligers elke maandagmorgen welkom van 09.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek aan de Leest 2.

En bent u iemand die betrokken is of wil zijn bij ‘nieuwe Nederlanders’, houdt u van onze Nederlandse taal en heeft u regelmatig tijd beschikbaar op maandochtend? Dan bent u van harte welkom om ons team Taalvrijwilligers te komen versterken! Neem dan contact op met: Ton Bouchier, tel. 06-4075 4597 of stuur een bericht naar info@taalcafeoostgelre.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids