Heino Pelle naast de banner op de muur van zijn woning aan de Rabeldersteeg. Foto: Kyra Broshuis
Heino Pelle naast de banner op de muur van zijn woning aan de Rabeldersteeg. Foto: Kyra Broshuis

Prachtige banner in Rabeldersteeg

Maatschappij

Heino Pelle en Petra Pot zijn gek van de Slag om Grolle

GROENLO - Een fraaie banner met een afbeelding van de Slag om Grolle maakt de historische Rabeldersteeg in hartje Grolle nog mooier. Aan de woning van Heino Pelle en Petra Pot is een 7 meter brede foto van de Slag om Grolle te zien. Een particulier initiatief van de bewoners dat in overleg met de buurt is uitgevoerd. 

Eén grote familie
“Wij zijn allebei helemaal gek van de Slag om Grolle”, zegt Heino. “Dat evenement heeft alles en het is een prachtige belevenis voor de deelnemers maar zeker ook voor de inwoners van Groenlo zelf. Bij ons in Hotel Pot hebben we dan altijd Ierse, Schotse, Engelse en Spaanse gasten. Deze mensen komen elke keer weer bij ons en het is altijd ontzettend gezellig. Echt één grote familie. We hebben het hele jaar door contact met deze mensen en we hopen natuurlijk dat we ze dit jaar eindelijk weer mogen ontvangen.” De liefde voor Slag om Grolle is nu ook fysiek zichtbaar geworden. “Toen Ivo Thuinte van Warenhuis Post hier naast ons huis nieuwe parkeerplaatsen realiseerde, hebben we de buitengevel weer netjes in orde gemaakt. Het ziet er keurig uit maar we wilden graag iets extra’s doen voor Groenlo. De muurschildering aan de Houtwal heeft ons eigenlijk op het idee van een banner gebracht. We zitten hier aan de Rabeldersteeg op een wandelroute van de VVV én natuurlijk ook op de Gedichtenroute. We hebben zelf ook een muurgedicht op ons huis.”

Van 3 foto’s 1 gemaakt
Heino en Petra zagen bij Skik in Lichtenvoorde een prachtige foto van de Slag. “We hebben toen uitgezocht van wie die foto was en die bleek van Annet Piek uit Winterswijk te zijn. Zij heeft heel veel foto’s gemaakt van de Slag en we hebben er een aantal geselecteerd. Onze buurvrouw Suzan Mulders van IdeeMedia wilde ons graag helpen en heeft van 3 foto’s 1 afbeelding gemaakt en geregeld dat er een banner van gemaakt werd.” De banner is zondagochtend door Heino, zwager Rob Pot en Peter Groot Schaarsberg vakkundig aangebracht op de muur.

Muurschildering
De banner kan er echter niet voor altijd blijven hangen, legt Heino uit. “Kunstenares Natasja Scharenborg is bezig met een project om een muurschildering van de Grolse Wanten op deze muur te maken. In goed overleg met Natasja hebben we afgesproken dat de banner hier kan blijven tot de muurschildering erop komt. Dan verhuist de banner naar Hotel Pot. “Ook daar hebben we al een geschikte plek op het oog. We hopen in elk geval dat Groenlo dit jaar weer kan genieten van de Slag om Grolle én van onze kleine bijdrage hieraan.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids