Vlnr: Paul en Ilse Gebbinck (Stichting Sunshine Oost Gelre) en Robert Heinst (Olympia). Foto: eigen foto
Vlnr: Paul en Ilse Gebbinck (Stichting Sunshine Oost Gelre) en Robert Heinst (Olympia). Foto: eigen foto

Stichting Sunshine vindt onderdak bij Olympia

Maatschappij

OOST GELRE -Stichting Sunshine Oost Gelre heeft na een actieve zoektocht van drie maanden vervangende winkelruimte gevonden. Olympia Oost-Nederland ontvangt de stichting voor mensen met een kleine beurs met open armen aan de Nobelstraat 11 in Lichtenvoorde. Hier stelt Olympia een gedeelte van de bovenverdieping van het pand kosteloos ter beschikking. Op 17 mei opent de stichting haar deuren. “Op deze locatie kunnen we bezoekers eindelijk echt laten zien welke tweede ronde-kleding we allemaal op voorraad hebben!”

Ondernemer Robert Heinst van Olympia en Paul Gebbinck, secretaris van de stichting kwamen elkaar tijdens een wandeling bij toeval tegen. Robert Heinst reageerde onmiddellijk positief op het verzoek om na te denken over medewerking in welke vorm dan ook. Toen ook het ruimtegebrek aan de orde kwam, was de kogel al snel door de kerk en was een toezegging een feit. “Olympia wil een impactvolle bijdrage leveren aan werkgelegenheid, innovatie en van toegevoegde waarde zijn voor de regio”, vertelt Robert Heinst. “We willen betekenisvol zijn voor iedereen. Want iedereen is bij ons welkom. Met elk verhaal en elke achtergrond. Maatschappelijke impact is bovendien onlosmakelijk verbonden met het milieu. In onze bedrijfsvoering en bij de inrichting van ons pand anticiperen we op een duurzame toekomst. Zo is een groot deel van onze meubels circulair. Hoe mooi is het dan dat we kleding via Sunshine Oost Gelre ook een tweede leven geven in ons multifunctionele pand!”

Samen voor elkaar!
De nieuwe winkelruimte voor Stichting Sunshine Oost Gelre aan de Nobelstraat heeft een oppervlakte van 200 m2. “Een geweldige uitbreiding”, aldus Ilse Gebbinck, oprichtster en voorzitter van de stichting met het motto: ‘Samen voor elkaar’. “Deze ruimte hebben we ook nodig gezien de grote voorraad nieuwe en mooie tweede ronde-kleding. We zijn uiteraard ontzettend dankbaar voor onze sponsors, gezinnen en bedrijven die hiervoor zorgen. Hierdoor kunnen we ook kostendekkend blijven werken en houden we de prijzen van kleding, tassen en schoenen extreem laag. Onze doelgroep gaat zeker het gevoel krijgen dat ze lekker kunnen shoppen tegen prijzen die passen bij hun beperkt besteedbare budget. Aangezien de Voedselbank Oost-Achterhoek ook aan het nieuwe pand grenst en gebruikmaakt van de ruimte, hopen we dat nog meer mensen uit onze gezamenlijke doelgroep ons weten te vinden en er hun voordeel mee doen!”

Stichting Sunshine Oost Gelre aan de Nobelstraat 11 is geopend op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 15.00. Voor meer informatie over de stichting en het inleveren van kleding kijk op www.stichtingsunshineoostgelre.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids