Het team van Eat to Meet is druk met de voorbereidingen. Vlnr Wim Kooning, Khozama Ibrahim, Anita Overkamp, Rianne Janssen, Johnny Janssen, Ali Aabed en Marja Kooning. Foto: Kyra Broshuis

Het team van Eat to Meet is druk met de voorbereidingen. Vlnr Wim Kooning, Khozama Ibrahim, Anita Overkamp, Rianne Janssen, Johnny Janssen, Ali Aabed en Marja Kooning. Foto: Kyra Broshuis

 

‘Mensen bij elkaar brengen, daar gaat het om’

Maatschappij

Eat to Meet viert eerste lustrum

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Het idee kwam in 2016 van de familie Janssen (Johnny en Rianne en hun dochters Eline en Julia); Eat to Meet Groenlo. Een gezellige samenkomst om nieuwkomers en andere inwoners kennis met elkaar te laten maken. De eerste keer alleen voor Groenlo maar daarna voor de hele gemeente Oost Gelre. 

Nu staat de organisatie aan de vooravond van het eerste lustrum; nu pas omdat de feestelijke avond twee keer niet door kon gaan door de coronamaatregelen. Johnny en Rianne Janssen, Anita en Harold Overkamp, Wim en Marja Kooning en Ali Aabed en Khozama Ibrahim zijn druk met de voorbereidingen voor de vijfde editie op 23 december aanstaande bij De Mattelier in Groenlo.

Van erwtensoep tot falafel
“Eat to meet is gelukkig een groot succes. De opkomst is altijd rond de 100 mensen, dat is tegelijk ook het maximum dat we voor de komende editie kunnen verwelkomen”, zegt voorzitter Janssen. In het begin was het zo dat de organisatie zelf kookte maar dat is veranderd. “Nu brengt iedereen zelf iets mee. Wel bereidt ons keukenteam twee soorten soep en het nagerecht. Dat doen we onder leiding van Gerrie Reinders van De Mattelier.” De keukenbrigade houdt rekening met de verschillende eetgewoonten van de gasten. “Uiteraard, we maken ook halal- en vegetarische gerechten. De gasten nemen zelf uiteraard ook hele diverse etenswaren mee. Het gaat echt van erwtensoep tot falafel en van pannenkoeken tot couscous”, legt Janssen uit.

Muziek en dans
Albert Heijn Wallerbosch sponsort weer net als de voorgaande jaren de verschillende producten. “Daar zijn we ontzettend blij mee. Ook de Vincentiusvereniging levert een bijdrage waarvan we onder andere de zaalversieringen kunnen bekostigen. Mensen moeten wel zelf een bord, bestek en eventueel een warmhoudplaatje meenemen. Iedereen krijgt twee gratis consumpties, dat wordt betaald door de gemeente Oost Gelre”, legt Anita Overkamp uit. “Met muziek en dans wordt het een complete avond uit voor nieuwkomers en andere Oost Gelrenaren. Ook kinderen zijn van harte welkom, voor hen worden speciale activiteiten georganiseerd.”

De organisatoren kijken uit naar 23 december. “Het is prachtig om te zien hoe de verschillende culturen elkaar ontmoeten en hoe geïnteresseerd mensen zijn in elkaar. We hopen op weer een prachtige avond met heerlijk eten, muziek en verhalen. Meld je aan via etmoostgelre@gmail, neem je favoriete gerecht en je eigen bord en bestek mee en kom kennismaken met andere culturen!”

Eat to Meet Oost Gelre vindt plaats op vrijdag 23 december van 18.00 tot 21.00 uur in De Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. Aanmelden kan per mail: etmoostgelre@gmail.com 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids