Samen schrijven voor een medemens. Foto: Margo Molenaar

Samen schrijven voor een medemens. Foto: Margo Molenaar

Amnesty International present tijdens Let it Snow-weekend

Maatschappij

LICHTENVOORDE - Ieder jaar rond 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens – worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook in Lichtenvoorde komen mensen samen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. 

Op 10 december schrijft Amnesty International van 10.00 tot 13.00 uur brieven in de Dahliazaal van de Bibliotheek aan de Leest 2. Komt dat niet uit dan kunt u aanschuiven aan de schrijftafel in de Johanneshof op 11 december van 11.00 tot 12.00 uur. Ook is Amnesty ‘s middags aanwezig in de Bonifatiuskerk tijdens Let it Snow waar u een petitie of brief kunt ondertekenen.

Schrijf een brief, verander een leven
Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde individuen te verbeteren. Dit jaar schrijft Amnesty International onder andere voor de Russische Alexandra Skochilenko. Op 31 maart kwam zij in actie tegen de Russische invasive in Oekraïne. Ze verving prijskaartjes in de supermarkt met etiketten waarop informatie stond over het bombardement op het theater van Mariepol waar honderden menseen hun toevlucht hadden gezocht en de dood vonden. Ze werd aangeklaagd wegens ‘het verspreiden van valse informatie over het leger van de Russische Federatie’ en kan rekenen op 10 jaar cel!

Voor haar en anderen komt Amnesty International rond 10 december wereldwijd in actie. Behalve brieven aan autoriteiten kunt u ook een kaart sturen aan de slachtoffers van mensenrechtenschendingen of hun familie waarmee u hen een hart onder de riem steekt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids