Fee Krabbenborg opent samen met leerkracht Sander Blokhorst de deelkast. Op de achtergrond kijken Ronald Damen van Rotary Achterhoek-Oost en José te Brake van de Vincentiusvereniging toe. Foto: Kyra Broshuis

Fee Krabbenborg opent samen met leerkracht Sander Blokhorst de deelkast. Op de achtergrond kijken Ronald Damen van Rotary Achterhoek-Oost en José te Brake van de Vincentiusvereniging toe. Foto: Kyra Broshuis

Deelkasten op de Deltascholen in Groenlo

Maatschappij

Van boeken tot sportkleding

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Op steeds meer plekken in het land staan deelkasten. Het idee is ontstaan vanuit de behoefte minder afval te produceren en spullen te hergebruiken en met elkaar te delen. Zo worden spullen bereikbaar voor iedereen.

De Delta-scholen in Groenlo en Zwolle hebben vanaf nu allemaal een eigen deelkast. Maandagochtend werd de deelkast bij de Ni’je Veste officieel geopend door leerlinge Fee Krabbenborg uit groep 7. De deelkast is een samenwerking van Rotary Achterhoek-Oost, het ZieZo-fonds, Delta Scholen en de Vincentiusvereniging. 

Stijgende prijzen
“Steeds meer mensen, waaronder onze leerlingen en hun ouders,  komen in de financiële problemen door de stijgende prijzen van de dagelijkse boodschappen en energie. Wij helpen graag een handje”, vertelt leerkracht Sander Blokhorst. “De deelkasten staan op alle locaties van Delta in Groenlo en Zwolle; de Willibrordus, ‘t Carillon, de Ludgerus en de Ni’je Veste. De kasten zijn geschonken door de Rotary Achterhoek-Oost en het ZieZo-fonds. De inhoud van de kasten komt van de Vincentiusvereniging. “Zij hebben gezorgd voor de basisvulling en nu kunnen ouders en kinderen de kast verder aanvullen. De kast is echt bedoeld om te delen. Kinderen hebben bijvoorbeeld om het jaar een andere maat schoenen nodig en niet iedereen kan of wil dat betalen. Het is natuurlijk ook zonde om steeds iets nieuws te kopen als je ook kunt ruilen. De deelkast is er voor iedereen.”

Meenemen, ruilen en plaatsen
Onder toeziend oog van Ronald Damen van Rotary Achterhoek-Oost en José te Brake van de Vincentiusvereniging, knipt leerlinge Fee Krabbenborg het lint door. De kast is officieel in gebruik genomen. Te Brake heeft nog twee grote tassen met extra spullen meegenomen. De kinderen van groep 7 stallen de artikelen direct in de kast. “De kast is eigenlijk nu al te klein”, zegt een leerling. “We hopen dat veel mensen gebruik gaan maken van de kast”, zo zegt Blokhorst. “Zowel voor het meenemen als het ruilen en plaatsen van spullen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids