Groepsfoto bij het uitreiken van de cheque. Foto: PR

Groepsfoto bij het uitreiken van de cheque. Foto: PR

Groenkracht Groenlo doneert € 5000 aan Scouting voor duurzame nieuwbouw

Maatschappij

GROENLO - Scouting Groenlo is weer een stapje dichterbij een nieuw en duurzaam gebouw. Op zaterdag 16 september ontving de organisatie uit naam van Groenkracht Groenlo een bijdrage van 5000 euro.

Groenkracht heeft op zeven verschillende plekken in Groenlo in totaal 2256 zonnepanelen liggen. Die zorgen voor gezamenlijke energieopwekking. Groenkracht heeft over 2022 mooie resultaten behaald; er waren veel zonuren en de prijzen van energie waren hoog. Dat was in dit geval gunstig. Maar het was niet de bedoeling dat het verdiende geld op de rekening bleef staan. Een deel wordt uitgekeerd aan maatschappelijke doelen die passen bij de doelstellingen van Groenkracht. Tijdens de ALV werd al gelijk aan steun voor Scouting Groenlo gedacht.

Scouting is bezig met nieuwbouwplannen omdat er meer ruimte nodig is voor de activiteiten. Ook het verlies van opslagruimte door brand vorig jaar speelt daarbij mee. De plannen gaan uit van duurzame ruimte in de vestingwal, die daarvoor uitgebreid wordt. Mike Ruikers en Jeroen Geessink hebben de plannen voor Wil van Lith, Eric van Aken en Mieke de Jong toegelicht tijdens een rondleiding.

Het aanbieden van zonnepanelen voor energieopwekking ligt op de Scoutinglocatie naast de gracht niet erg voor de hand. Toch draagt Groenkracht graag bij aan een duurzaam gebouw. Daarom werd op zaterdag 16 september een cheque van € 5000,- uitgereikt aan Jan Hartman (St. Ludgergroep). De jongste scouts, de bevers, staken daar graag hun dikke duim voor op!

Kijk voor meer informatie over (nieuwe) projecten van Groenkracht Groenlo op www.groenkracht-groenlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids